Közélet

Pásztor: az új szerb kormány megérdemli a támogatást

Pásztor: az új szerb kormány megérdemli a támogatást

2012. július 30., hétfő
Pásztor: az új szerb kormány megérdemli a támogatást

A múlt héten jóváhagyott új szerb kormány és Ivica Dacic kormányfő programbeszéde minden kétséget kizáróan megérdemli a polgárok egyöntetű támogatását - jelentette ki hétfői újvidéki sajtóértekezletén Pásztor István, a vajdasági parlament elnöke.

Jó, hogy megalakult a kormány, mert ez "stabilizálni fogja a szerbiai politikai színteret" - fejtette ki a politikus, és hangsúlyozta, hogy a köztársasági kormány célkitűzései helyénvalóak, ám végül a konkrét lépéseket és azok eredményességét kell megítélni. A Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ) is vezető parlamenti elnök kiemelte: elégedett azzal, amit Dacic expozéjában kifejtett, vagyis azzal, hogy az új szerb kormány síkraszáll a szerb alkotmánynak és a vajdasági alaptörvénynek megfelelő vajdasági autonómiáért, s védeni fogja ezt az autonómiát. "Ez nem Vajdaság autonómiája Szerbia ellenében, hanem egy autonómia Szerbián belül" - hangsúlyozta

Pásztor István

. Úgy értékelte, hogy Szerbia valamennyi polgárának az az érdeke, hogy az új kormány sikeres legyen, kevesebb problémával kelljen megküzdenie, mint az eddigieknek, s hozzátette, hogy a tartományi parlament elnökeként kész és nyitott az együttműködésre "Vajdaság és Szerbia polgárainak érdekében". Pásztor István üdvözölte

Ivica Dacicnak

azt a kijelentését, hogy az új kormány nem a múlt, hanem a jövő felé fordul, s emlékeztetett rá, hogy az ország lakosai "az elmúlt években a múlt és a múltból fakadó problémák rabjai voltak". Végezetül a politikus támogatta a miniszterelnöknek azt a kijelentését is, hogy Vajdaság autonómiája a tartományi és köztársasági intézmények együttműködésével valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.