Labdarúgás: kikapott a bihariaktól a Szeged 2011 + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb felkészülési meccset vívott a Szeged 2011 gárdája a Grosics-akadémia edzőközpontjában, ezúttal a román másodosztályú nagyváradi FC Bihor volt az ellenfél.

Tóth Bálint vezetőedző három nappal a gyulaiak elleni edzőmeccset követően ezúttal öt próbajátékost tesztelt a kezdőcsapatban, Balla Ádám, a román Balan Ionut, a ZTE-től érkezett egyiptomi Sarif Szameh al-Szadek, a horvát Damir Vidovic és a szerb Filip Tumbas személyében.

Nem sokat teketóriáztak a csapatok a kezdő sípszót követően, hamar lendületes, hullámzó játék alakult ki, mindkét oldalon akadtak nem túl veszélyes lehetőségek, a hazaiaknál Balan és Tumbas révén alakult ki szép akció, ám középen érkező ember híján elmaradt a gól, míg a vendégeknél távoli lövéseket kellett Trepák Attilának hárítania. Az első negyedóra végére enyhe bihari fölény alakult ki, melyet aztán egyre inkább magabiztosan meg is tudtak tartani. A 28. percben aztán a meccs addigi legnagyobb helyzetét Balla Ádám hagyta ki, miután a védők által röviden kivágott labdát gyönyörű mozdulattal, kapásból suhintotta a felsőlécre, a visszapattanó labda Pogacsics Krisztián kapus kezéről ment szögletre. Pár perccel később hasonló szituációból Kéri Tamás suhintott mellé. Az ellentámadásból aztán vezetést szereztek a vendégek, miután a Szeged egyiptomi légiósa, al-Szadek buktatta Adrian Hadart a tizenhatoson belül, mire Iványi Zoltán játékvezető azonnal büntetőt ítélt, amit Markus erősen magasan középre bombázott az elvetődő Trepák felett (0-1). A félidő hajrájára egyértelmű vendég fölény alakult ki, a nagyváradiak elsősorban fegyelmezettebb támadójátékukkal hívták fel magukra a figyelmet, jóllehet újabb gólt nem sikerült szerezniük.

no images were found

Fordulás után friss erőket vetett be mindkét gárda mestere, kiegyenlített játék alakult ki a második játékrész elején. A csereként beállt Kiss Róbert veszélyeztette a vendég kaput tíz perc elteltével, majd a kihozott labdára Geiger Norbert csapott le, s amint betört a tizenhatoson belülre buktatták, újabb tizenegyes! A labda mögé Tóth Imre állt, s magabiztosan értékesítette a jobb alsóba helyezett büntetőt, hiába vetődött jó irányba a vendég kapus (1-1). Nem hagyott alább a Bihor vihara, Selagea jobb oldalról beívelt szabadrúgása egyenesen Salea fejére érkezett, a pattintott fejest azonban Trepák magabiztosan fogta. Geiger beállása határozottan javított a a Szeged támadójátékát, rövidesen az általa vezetett akció jelentett újabb hazai helyzetet, ám középen a társak eltotojázták a lehetőséget. A 74. percben büntetett a Bihor: Ovidiu Popa kapott remek kiugratását, s 25 méterről a kinn álló Trepák felett okosan a jobb ficakba emelt (1-2). Az újabb gól lendületet adott a vendégek játékának, több gólveszélyes támadásukat kellett Trepáknak hárítania az elkövetkező percekben. A 84. percben Rézműves Rajmund óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki, miután Kiss Róberttel kényszerítőzött középen felfutva, majd a visszakapott labdával a rövid sarok mellé gurított, igaz, a szöget jól zárta Szappanos kapus. Előnye birtokában inkább a fegyelmezett védekezésre és a kontrákra összpontosított a partiumi alakulat, s az utolsó percben egy ilyen ellentámadás végén Salea kapott forintos labdát, elfektette Trepákot, majd higgadtan a kapu közepébe gurított 12 méterről (1-3), ezzel kialakítva a végeredményt.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Szeged 2011 – FC Bihor 1-3 (0-1)
Gyula, Grosics-akadémia, centerpálya, 100 néző. Vezette: Iványi Z. (Csorba, Czirok)
Szeged: Trepák – Balan, Kiss Cs., Toca, al-Szadek, Kéri, Kiss D., Varga L., Vidovic, F. Tumbas, Balla. Játszottak még: Laczkó, Ulviczki, Kiss R., Borbély, Rézműves, Geiger, Tóth I. Vezetőedző: Tóth Bálint.
Bihor: Pogacsics – Zanardini, Oltean, Petrache, Lupu, Sorian, Florean, Coroian, M. Popa, Markus, Hadar. Játszottak még: Szappanos (kapus), O. Popa, Selagea, Matei, Kourodjev, Bactar, Sinik, Ionescu, Bic, Pop, Salea. Vezetőedző: Gheorghe Ghit.
Gól: Tóth I. (56′ – tizenegyesből), ill. Markus (36′ – tizenegyesből), O. Popa (74′). Salea (90′)
Sárga lap: Kiss Cs. (7′), Kéri (39′), ill. Ionescu (63′).

Tóth Bálint: “Az eredmény nem pozitív, ismét láttam egy sereg próbajátékost, vajmi kevés haszonnal, sok a sérültünk, kevesen vagyunk, jelen pillanatban nincs csapatunk… De reméljük, hogy a következő héttől ez máshogy fog alakulni, hiszen rohamosan fogy az idő a bajnoki rajtig. Ez a találkozó nagyon jó erőfelmérő volt, mert egy a felkészülésben előrébb tartó nagyon jó csapattal játszhattunk, s ez a találkozó rávilágított a hibáinkra, amit a következő időszakban meg kell próbálnunk kijavítani.”

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Kővel dobálták meg a TASZ irodavezetőjének házát

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: orosházi siker Dorozsmán

Legutóbbi hasonló cikkek