Labdarúgás: a megye élvonalára fiatalít az FK + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az FK 1899 Szeged csapata is megkezdte a felkészülést, hogy újoncként a következő lépcsőn, a megye élvonalában is bebizonyítsa erejét. Az öthetes időszak alatt Hüvös Gábor tanítványai nyolc edzőmeccset vívnak majd, és tucatnyi játékost tesztelnek. Szombaton 10 órakor az NB III-as Makó ellen vívják első edzőmeccsüket Dóráék.

A Felső Tisza parti stadionban kedd este 18.30-kor gyülekezett a szurkolók csapata, sok fiatal arc tűnt fel a folyosón. A legutóbb szerkesztőségünk vendége volt Havas Péter elnök és Hüvös Gábor vezetőedző, a fiatalítási szándék már elhangzott.

Az első tréning 19 órakor kezdődött a műfüves pályán, ahol a mester egy negyed órás eligazítással kezdett. Beszélt többek között az elvárásokról, az edzéseken elvárt fegyelemről és ismertette a felkészülés menetét is. Egy hosszabb bemelegítés után kétkapus játékkal hangoltak a kék-feketék a következő napokra, a foci után pedig negyedóra erősítéssel és nyújtással zártak. Az öt hét alatt heti négy alkalommal készülnek Turjánék a rajtra. Kedden és pénteken edzés, szerdán és szombaton edzőmeccs vár a fiúkra, hogy az augusztus 18-i bajnoki nyitányra megfelelő formába kerüljenek. Hüvös Gábor portáluknak elmondta, hogy egy stabil megye I-es csapat szeretne lenni az FK, nem ijednek meg a feladattól, és a biztos bennmaradásnál magasabb célokat határoznak meg. „Minden ellenfelünket villanyfénnyel és népes hazai táborral fogadunk a szegedi katlanban” – tette hozzá.

A régi kerethez (Gonda, Herczeg, Holecska, Dóra, Meszes T., Módra Tamás (ifiből), Havas, Lednitzky, Lukács, Becsei, Vér D., Kálmán, Brunczvik, Murányi, Simon, Meszes Cs., Imre, Nagy, Turján, Krausz, Stefkovics, Gyurkovics, Ács S., Burzon Márk, Burzon Martin) 13 új játékos csatlakozott, ők próbajátékon vesznek részt. Degovics Dániel (Tanárképző) már biztos tagja az FK-nak rajta kívül Bagdi Ferenc kapus, Onita Mircea-Sergiu (Tanárképző), Csanádi Csaba (Kiszombor), Hegedűs Viktor (HFC, kapus), Márton Patrik (Tápé), Bánvölgyi Péter (Tápé) és a SZEOL SC/Tisza Volán SC U-19-es csapatából Szalai Norbert, Ács Péter, Klippel Ádám (ők 3an tavasszal már kettős játékengedéllyel már szerepeltek a csapatban), Szecska Menyhért, Dóra Tamás, Szabó Tamás csatlakozott a kék-feketék felkészüléséhez.

Edzőmeccsek:

Július 21. (szombat) 10 óra
Makó – FK 1899 Szeged
Július 25. (szerda) 19 óra
FK 1899 Szeged – Tápé
Július 28. (szombat)
FK 1899 Szeged – HFC II 10 óra
Augusztus 1. (szerda) 18 óra
FK 1899 Szeged – Mórahalom
Augusztus 4. (szombat) 10 óra
FK 1899 Szeged – Kiskundorozsma
Augusztus 11. (szombat)
Szőregi Lakatos Árpád emléktorna

no images were found

Előző sztori

Szegeden is fellép a Virsky ukrán táncegyüttes + VIDEÓ

Következő sztori

Ismét kamionok dübörögnek Szeged utcáin + PANORÁMA