/

Kik támadják Magyarországot, és miért? – könyvbemutató a Fekete Házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kik támadják Magyarországot, és miért? című kötetet az idei, 83. könyvhéten kiemelt érdeklődés fogadta. A kiadvány már a megjelenés hetén megdöntötte a Kairosz Kiadó eddigi könyvheti eladási listájának rekordját, s az országos könyvhálózatokban is egyre népszerűbb.

Magyarország külföldi megítélése ellentmondásos. Politikai hovatartozástól és vérmérséklettől függően egymást kizáró értékelések befolyásolják a szereplőket és az eseményeket. Az Európai Parlamentben működő szocialista, liberális és zöld frakció tagjai szerint a nacionalista, populista Orbán-kormány felszámolta a demokráciát, és nekilátott a jogállam lebontásának is. Mások viszont azt hangoztatják, hogy az Orbán-kormány innovatív gazdaságpolitikája és tradicionális társadalompolitikája az adott helyzetre adott egyetlen lehetséges jó válasz. Milyen valójában a jelenlegi magyar kormány, és mi késztetheti a nyugati politikusok egy részét a negatív ítéletek megfogalmazására?

Tóth Gy. László és Zárug Péter Farkas politológusok valamint közgazdász professzor szerzőtársuk Lentner Csaba annak járt utána, hogy miként keveredett a második Orbán-kabinet és személyesen a miniszterelnök is mindazon hazai, de leginkább európai és nemzetközi támadások középpontjába, amely a kormányt 2012 tavaszára utolérte.

A szerzőhármas Szegeden is bemutatja közös munkáját. 2012. július 18-án, szerdán este 18 órától a Fekete Ház földszinti termében rendeznek könyvbemutatót, amely közönségtalálkozó is egyben: a közönségnek alkalma lesz kérdezni is a szerzőket. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Előző sztori

Hétfői programajánló: babahordozók, kiállítások, filmek + VIDEÓK

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Veres Ferenc