Közélet

Kik támadják Magyarországot, és miért? - könyvbemutató a Fekete Házban

Kik támadják Magyarországot, és miért? - könyvbemutató a Fekete Házban

2012. július 15., vasárnap
Kik támadják Magyarországot, és miért? - könyvbemutató a Fekete Házban

A Kik támadják Magyarországot, és miért? című kötetet az idei, 83. könyvhéten kiemelt érdeklődés fogadta. A kiadvány már a megjelenés hetén megdöntötte a Kairosz Kiadó eddigi könyvheti eladási listájának rekordját, s az országos könyvhálózatokban is egyre népszerűbb.

Magyarország külföldi megítélése ellentmondásos. Politikai hovatartozástól és vérmérséklettől függően egymást kizáró értékelések befolyásolják a szereplőket és az eseményeket. Az Európai Parlamentben működő szocialista, liberális és zöld frakció tagjai szerint a nacionalista, populista Orbán-kormány felszámolta a demokráciát, és nekilátott a jogállam lebontásának is. Mások viszont azt hangoztatják, hogy az Orbán-kormány innovatív gazdaságpolitikája és tradicionális társadalompolitikája az adott helyzetre adott egyetlen lehetséges jó válasz. Milyen valójában a jelenlegi magyar kormány, és mi késztetheti a nyugati politikusok egy részét a negatív ítéletek megfogalmazására?

Tóth Gy. László

és

Zárug Péter Farkas

politológusok valamint közgazdász professzor szerzőtársuk

Lentner Csaba

annak járt utána, hogy miként keveredett a második Orbán-kabinet és személyesen a miniszterelnök is mindazon hazai, de leginkább európai és nemzetközi támadások középpontjába, amely a kormányt 2012 tavaszára utolérte. A szerzőhármas Szegeden is bemutatja közös munkáját. 2012. július 18-án, szerdán este 18 órától a Fekete Ház földszinti termében rendeznek könyvbemutatót, amely közönségtalálkozó is egyben: a közönségnek alkalma lesz kérdezni is a szerzőket. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.