Sport

Evezés: jó formában az olimpiára készülő Varga, Hirling duó

Evezés: jó formában az olimpiára készülő Varga, Hirling duó

2012. július 21., szombat
Evezés: jó formában az olimpiára készülő Varga, Hirling duó

A londoni olimpiára készülő könnyűsúlyú kétpárevezős egység, Varga Tamás és Hirling Zsolt óriási fölénnyel nyerte a normálsúlyú versenyt az evezősök 113. országos bajnokságának szombati versenynapját a Szeged melletti Maty-éri pályán.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a

Dani Zsolt

edzette duó csaknem 12 másodperces előnnyel ért célba a Budapest Evezős Egyesület párosa,

Pétervári-Molnár Bendegúz

és

Papp Gergely

előtt. Mivel azonban az ob-n alapvetően csak klubcsapatok indulhatnak, a szövetség döntése értelmében utóbbi kettős is aranyérmet vehetett át. Nem született meglepetés a férfi könnyűsúlyú egypárevezősben sem:

Galambos Péter

fölényesen utasította maga mögé a mezőnyt. A nőknél a csepeli

Hajdú Zsuzsanna

megvédte címét ebben a számban. Hajdú

Kabódi Erzsébettel

párban a normálsúlyú kétpárevezősök versenyében is diadalmaskodni tudott. A férfi négyesek között a Szegedi Vizisport Egyesület csapata ért elsőként a célba, míg a kormányos nélküli négyeseknél a bajai férfi és a csepeli női kvartett lett a bajnok. A férfi könnyűsúlyú nyolcasok futamát a szegedi egység nyerte fölényesen. Az ob csütörtökön kezdődött, 27 klub több mint ezer evezőse nevezett, és vasárnapig a különböző korosztályokban 104 versenyszámban hirdetnek magyar bajnokot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.