Evezés: jó formában az olimpiára készülő Varga, Hirling duó

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A londoni olimpiára készülő könnyűsúlyú kétpárevezős egység, Varga Tamás és Hirling Zsolt óriási fölénnyel nyerte a normálsúlyú versenyt az evezősök 113. országos bajnokságának szombati versenynapját a Szeged melletti Maty-éri pályán.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Dani Zsolt edzette duó csaknem 12 másodperces előnnyel ért célba a Budapest Evezős Egyesület párosa, Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely előtt. Mivel azonban az ob-n alapvetően csak klubcsapatok indulhatnak, a szövetség döntése értelmében utóbbi kettős is aranyérmet vehetett át.

Nem született meglepetés a férfi könnyűsúlyú egypárevezősben sem: Galambos Péter fölényesen utasította maga mögé a mezőnyt. A nőknél a csepeli Hajdú Zsuzsanna megvédte címét ebben a számban. Hajdú Kabódi Erzsébettel párban a normálsúlyú kétpárevezősök versenyében is diadalmaskodni tudott. A férfi négyesek között a Szegedi Vizisport Egyesület csapata ért elsőként a célba, míg a kormányos nélküli négyeseknél a bajai férfi és a csepeli női kvartett lett a bajnok. A férfi könnyűsúlyú nyolcasok futamát a szegedi egység nyerte fölényesen.

Az ob csütörtökön kezdődött, 27 klub több mint ezer evezőse nevezett, és vasárnapig a különböző korosztályokban 104 versenyszámban hirdetnek magyar bajnokot.

Előző sztori

Labdarúgás: Volán-győzelem Bács megye bajnoka ellen + FOTÓK

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Oláh Zsaklin