/

Augusztus végére befejeződik a vásárhelyi Bessenyei központ újjáépítése

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár még javában folyik a munka, augusztus végére befejeződik a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ újjáépítése, valamint a település központját érintő kulturális városrehabilitációs program.

A nyár végétől több egymáshoz kapcsolódó, uniós támogatással megvalósuló fejlesztés eredményeként egy alapjaitól újjáépített művelődési központ, a városközpontban futó új sétálóutca, valamint megújult, látogatóbarát kulturális és közművelődési intézmények várják a vendégeket Hódmezővásárhelyen – mondta el Almási István alpolgármester csütörtökön a beruházás sajtóbejárásán. Az összességében 2,7 milliárd forintos költségvetésű beruházás legjelentősebb eleme az 1950-es években Janáky István által tervezett művelődési központ rekonstrukciója és bővítése.

Almási István – aki 1976-tól 1983-ig igazgatóként irányította az intézményt – hangsúlyozta, hogy a 21. század igényeinek megfelelő fejlesztés lehetővé teszi, hogy Hódmezővásárhelyre visszatérjen a várost néhány évtizede jellemző pezsgő zenei és színházi élet. Az átalakítással arra törekedtek, hogy az új intézmény minden kulturális és művészeti igényt ki tudjon szolgálni. A központ színháztermének befogadóképessége ugyan mintegy ötödével, háromszáznyolcvanra csökken, a korszerű hang- és fénytechnika, az eddig hiányzó zenekari árok és a korábbinál lényegesen nagyobb színpadnyílás lehetővé teszi minőségi produkciók befogadását – részletezte az alpolgármester.

Az épület egy új, két és fél szintes szárnnyal is bővül, ahol többek között egy táncterem és egy számítógépes kabinet kap helyet – tette hozzá. A kulturális városrehabilitációs program részeként hamarosan befejeződik a Tornyai János Múzeum fejlesztése, bővítése, az Alföldi Galéria felújítása, a Dr. Rapcsák András út sétálóutcává alakítása, valamint az egyedülálló kulturális értéket képviselő szerb ortodox templom külső és belső felújítása is.

Előző sztori

A társasági adó sportcélú felhasználása visszavetette a szponzorációt

Következő sztori

Vízilabda: a Szeged Beton az első magyar fellépő