A kánikula fűti a mobilos alkalmazások piacát

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az extrém meleg miatt jelentősen megugrott a közelmúltban az időjárás-előrejelző applikációk iránti kereslet – írta a Világgazdaság.

A Google Play Store-jában például jelenleg egy ilyen alkalmazás a legnépszerűbb, ami ritkán fordul elő, annak ellenére, hogy a legtöbb felmérés szerint a mobileszközt használók jellemzően már okostelefonjukon vagy táblagépükön tájékozódnak az időjárásról – tájékoztatták a lapot a cégnél.

Az időjárás-figyelő alkalmazást fejlesztő Időkép Kft.-nél a Világgazdaság kérdésére elmondták: a társaság applikációját a megjelenése óta eltelt két hétben androidos készülékekre 57 ezer felhasználó töltötte le, s a legfrissebb felmérések szerint naponta átlagosan 20 ezren használják. Hasonlóak a tapasztalatok az Apple App Store-jában: bár a társaság az iPhonos alkalmazással csak hétfőn lépett a nyilvánosság elé, az első nap máris 7600-an telepítették fel készülékükre a programot.

Előző sztori

Hétfői programajánló: babák, filmek, útelágazások + VIDEÓK

Következő sztori

Rekorder rétes sült Mórahalmon