/

Tisztelgés a halott katonák előtt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hősök kapuja alatt emlékeztek meg a magyar hősök emléknapján a háborúban elesett katonákról Szegeden.

A Honvéd Hagyományőrző Egyesület helyi szervezete és a Szegedi Bajtársi Klub szervezésében idén is a Hősök kapuja előtt, a halott katona emlékművét koszorúzták meg a magyar hősök emlékünnepén.

Ábel Ferenc vezérkari őrnagy 1915-ben kezdeményezte a Hősök Napjának méltó megünneplését, amit később az 1917. évi VIII. törvény rendelte el, előírva, hogy minden településen emlékművet emeljenek, május utolsó vasárnapján emlékünnepséget tartsanak a haza védelmében az első világháború során elesett honvédek tiszteletére” – idézte fel az emléknap történetét Zakar Péter történész.

A himnusz és néhány katonanóta után Bujdosó Ágnes Don Kanyar című versét hallhatták a megemlékezők, majd a megjelent szervezetek, egyesületek, a Magyar Honvédség képviselete és a lovagi rendek elhelyezték a katona szobra alatt koszorúikat. A megyei önkormányzatot Zakar Péter, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke képviselte, a szegedi önkormányzat részéről pedig Kerek Attila protokoll-tanácsadó és Farkas László (Fidesz-KDNP) képviselő helyezett el koszorút.

no images were found

Előző sztori

A kormány kegyeleti kérdésként tekint a Nyirő-ügyre

Következő sztori

Kézigránátot dobtak egy kávézóra