SZTE-s hallgató nyerte a nemzetközi filmfesztivál díját

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyar film is díjat nyert a hét végén zárult újvidéki Cinema City nemzetközi filmfesztiválon. A Szegedi Tudományegyetem Irodalomelméleti és Vizuális Kultúra Tanszékének hallgatója vajdasági csapatával a legjobb magyar filmnek járó díjat nyerte meg.

Kucsov Renáta Fél 10 című rövidfilmje a 10 ezer dollárnál alacsonyabb költségvetésből készült filmek kategóriájában indult, amelyben három első díjat osztottak ki. A Szegedi Tudományegyetem Irodalomelméleti és Vizuális Kultúra Tanszékének hallgatója, a szabadkai székhelyű Pannon (Rádió és Televízió) RTV munkatársa háromfős vajdasági csapatával a legjobb magyar filmnek járó díjat nyerte meg – közölte a Pannon RTV az MTI-vel.

A történet egy egyetemista fiúról szól, aki szeretne megismerkedni egy lánnyal, de a sors minden alkalommal korlátokat állít elé. A Magyar Szó című délvidéki napilap beszámolója szerint a szerbiai filmek versenyét Maja Milos Klipp című alkotása nyerte. A nemzetközi válogatás első díjasa a görög filmrendező, Filipposz Citosz Igazságtalan világa, míg az elsőfilmesek Hungry Days szelekciójában a brazil Kleber Mendoca Filho filmje, a Környezetzajok című műve érdemelte ki az első díjat.

Default thumbnail
Előző sztori

Elkészült a Nemzeti Aszálystratégia vitaanyaga

Következő sztori

Tucatnyian tiltakoztak a kirekesztés ellen Szegeden + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek