Kultúra

SZTE-s hallgató nyerte a nemzetközi filmfesztivál díját

SZTE-s hallgató nyerte a nemzetközi filmfesztivál díját

2012. június 25., hétfő
SZTE-s hallgató nyerte a nemzetközi filmfesztivál díját

Magyar film is díjat nyert a hét végén zárult újvidéki Cinema City nemzetközi filmfesztiválon. A Szegedi Tudományegyetem Irodalomelméleti és Vizuális Kultúra Tanszékének hallgatója vajdasági csapatával a legjobb magyar filmnek járó díjat nyerte meg.

Kucsov Renáta

Fél 10 című rövidfilmje a 10 ezer dollárnál alacsonyabb költségvetésből készült filmek kategóriájában indult, amelyben három első díjat osztottak ki. A Szegedi Tudományegyetem Irodalomelméleti és Vizuális Kultúra Tanszékének hallgatója, a szabadkai székhelyű Pannon (Rádió és Televízió) RTV munkatársa háromfős vajdasági csapatával a legjobb magyar filmnek járó díjat nyerte meg - közölte a Pannon RTV az MTI-vel. A történet egy egyetemista fiúról szól, aki szeretne megismerkedni egy lánnyal, de a sors minden alkalommal korlátokat állít elé. A Magyar Szó című délvidéki napilap beszámolója szerint a szerbiai filmek versenyét

Maja Milos

Klipp című alkotása nyerte. A nemzetközi válogatás első díjasa a görög filmrendező,

Filipposz Citosz

Igazságtalan világa, míg az elsőfilmesek Hungry Days szelekciójában a brazil

Kleber Mendoca Filho

filmje, a Környezetzajok című műve érdemelte ki az első díjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.