Közélet

Szerb-román-magyar árvízi gyakorlat a Tiszán

Szerb-román-magyar árvízi gyakorlat a Tiszán

2012. június 13., szerda
Szerb-román-magyar árvízi gyakorlat a Tiszán

Az árvízhelyzetben való segítségnyújtást gyakorolják a szerb, a román és a magyar hadsereg katonái a Száva szerbiai szakaszán - adta hírül szerdán a Tanjug szerb hírügynökség.

A két részből álló, Tisza-2012 kódnevű katonai gyakorlat kedden kezdődött a szerb flottilla szabácsi (Sabac) helyőrségénél. A gyakorlat első részében 50 szerb, 21 román és 22 magyar katona vesz részt. Két napon át gyakorolják a parancsnoki szintű feladatok végrehajtását árvízhelyzetben. A gyakorlat második felében, csütörtökön egy Száva melletti gyakorlótéren mutatják be közösen a feladatok végrehajtását. A gyakorlatnak ebben a szakaszában már jóval több katona vesz részt. Bevonják az illetékes újvidéki és szabácsi katasztrófavédelmi hatóságokat, a polgári védelmet és a vöröskeresztet is. A gyakorlatban a folyami flottilla aknaszedő- és járőrhajói is részt vesznek, valamint kétéltű járműveket is bevetnek a bajba jutottak kimentésére. Deszantosok és búvárok is részt vesznek ebben, az utászok pedig kompokkal menekítik ki a lakosságot, és árvízvédelmi gátak építését gyakorolják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.