Közélet

Schmitt Pál jogi lépéseket tett a Semmelweis Egyetem ellen

Schmitt Pál jogi lépéseket tett a Semmelweis Egyetem ellen

2012. június 15., péntek
Schmitt Pál jogi lépéseket tett a Semmelweis Egyetem ellen

Két lépést is tett a volt köztársasági elnök a Semmelweis Egyetem szenátusának döntse ellen, amelyben a testület visszavonta Schmitt Pál doktori címét - olvasható az Indexen. A volt államfő felülbírálati kérelmet is benyújtott a határozat ellen és bírósági felülvizsgálatot is kért.

Az egyetem sajtóosztályának közlése szerint a felülbírálati kérelem április 13-án érkezett, az elbírálást megkezdték. A Fővárosi Törvényszékre május 4-én nyújtott be keresetet Schmitt Pál a szenátusi határozat bírósági felülvizsgálata miatt. A keresetet a Fővárosi Törvényszék továbbította a Semmelweis Egyetemnek, az intézmény pedig eleget tett a végzésben foglalt irattovábbítási kötelezettségének. Az egyetem szenátusa március 29-én vonta vissza Schmitt Pál doktori címét, aki az ügy folyományaként, április 2-án mondott le hivataláról. Döntését azzal magyarázta, plágiumügye megosztja a nemzetet, noha államfőként annak egységét kell kifejeznie. Ugyanakkor etikátlannak és jogszerűtlennek minősítette, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, mondván, hogy ezt csak bíróság tehette volna meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.