/

Pedagógusait köszöntötte Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kiszínházban ünnepi műsorral köszöntötték a szegedi pedagógusokat szerda délután. A hagyományokhoz híven a rendezvényen adták át a Pedagógus Életműdíjakat is, melyeket idén Dudás Zoltánnénak, Jáky Károlynénak és Koczor Lajosnak ítéltek meg.

„A Pedagógus Nap évtizedek óta az a méltó és jeles ünnep, amikor lehetőségünk és alkalmunk van az egész közösség, Szeged város nevében kifejezni elismerésünket és köszönetünket a legszebb hivatás képviselőinek” – fogalmazott Botka László polgármester az ünnepségen. Hozzátette, Szeged Európa-szerte elismert iskolaváros, ez adja a város nagyságát és erejét, amire a jövőjét építheti. Emlékeztetett: az elmúlt években főként uniós támogatások révén iskolaépületek újultak meg Szegeden, illetve az oktatási intézmények felszereltsége bővül.

Szeged MSZP-s polgármestere ismételten elmondta aggodalmait az általános és középiskolák jövő év januárjától esedékes állami fenntartásba kerülésével kapcsolatban. Megjegyezte, az államosítást szabályzó rendeletek nem születtek meg fél évvel azok megvalósítása előtt, így senki sem tudja, miként zajlik majd ez a folyamat.

„Szeretném önöket biztosítani, valósítsák bárhogyan is ezt az államosítást, önök szegedi iskolaigazgatók, szegedi pedagógusok maradnak. Legfeljebb annyi fog történni, hogy fenntartóból a szegedi iskolák legfőbb szövetségesei, támogatói, érdekvédelmi felelősei leszünk” – hangsúlyozta Botka László.

Az ünnepségen Pedagógus Életműdíjat vehetett át Dudás Zoltánné, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettese, kémia-fizika szakos tanára. Ugyanezen elismerésben részesült Jáky Károlyné, a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Fodor József élelmiszer-ipari tagintézményének nyugalmazott műszaki tanára. Harmadikként Pedagógus Életműdíjjal tüntették ki Koczor Lajost, a volt Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskola és Szakiskola nyugalmazott igazgatóját, biológia-földrajz szakos tanárt.

no images were found

Előző sztori

A román miniszterelnök nem hagyja magát provokálni

Következő sztori

Megkezdődött az osztatlan földtulajdonok kimérése Csongrád megyében