Közélet

Milliós fejlesztések a Tappancs menhelyén + FOTÓK

Milliós fejlesztések a Tappancs menhelyén + FOTÓK

2012. június 28., csütörtök
Milliós fejlesztések a Tappancs menhelyén + FOTÓK

Felújítják a karantén részleget, fásítanak és új kerítés is készül a Tappancs Állatvédő Alapítvány Szegedhez közeli menhelyén. A jelenleg kétszáznegyven kóbor kutyát befogadó menhely nyár végére újul meg.

„A menhelyünkre hozott kutyák kéthetes karanténba kerülnek, mely idő alatt kiszűrjük az esetleges fertőzéseket, beoltjuk az ebeket, féregtelenítjük, illetve megfigyeljük őket” – magyarázta

Szerencsés Tilla

. A Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriumi tagjától megtudtuk, már tavaly útjára indítottak egy gyűjtést, Kennel Kampányukkal cégeket kerestek fel. Az adók 1%-ából tartják fenn az alapítványt, ám a befolyó összegből fejlesztésekre már nem futja. „Szerencsére találtunk nagylelkű adakozókat, ezért elkezdhettük a felújítást. A munkálatok előkészületei tavasszal kezdődtek, magára a felújításra 2,5-3,5 millió forintot tudunk költeni” – tette hozzá. A karantén részleg felújítása várhatóan nyár végére befejeződik, s akkor 16 kennel áll majd a menhelyre érkező kutyusok rendelkezésére. Szerencsés Tillától megtudtuk, parkosítás is zajlik náluk, ki kellett vágniuk több elöregedett fát, amit természetesen újakkal pótolnak. Ezen felül a menhely körüli drótkerítés cseréje is megtörténik.

Kutyajó programok a ligetben

A munka mellett ünnepelnek is a Tappancsosok, július közepén ismét egy egész napos programsorozatot szerveznek a kutyabarátoknak. „Immár tizenegyedik alkalommal rendezzük meg a Tappancs Állatfesztivált, nagyon büszkék vagyunk a rendezvényünkre. Új helyszínen leszünk, ezúttal az újszegedi ligetbe várunk mindenkit július 15-én” – mondta Szerencsés Tilla. Gyermekprogramok, előadások és vetélkedők várják az érdeklődőket, illetve látványos kutyás bemutatókat is szerveznek. Az állatfesztivál egyik csúcspontjának ezúttal is a szépségverseny ígérkezik, melyen különleges szempontok szerint pontozzák a négylábúakat. A Tappancs Alapítvány szépségversenyén ugyanis az kap pluszpontot, akinek a kutyája örökbefogadott, vagy pedig ivartalanított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.