/

Megújul a Szent György téri sportpálya + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végéhez közeledik a Szent György téri sportpálya felújítása. Az egyházi tulajdonú terület aszfaltozására, a futballkapukra, kosárpalánkokra, illetve a pálya körüli új drótháló elkészítésére közel nyolcmillió forintot költenek a város sportdecentrumkeretéből.

Ottjártunkkor is folyt a munka a Szent György téri sportpályán, a szakadozott, régi dróthálót szedték le, melyet stabil, nehezen megbontható új dróthálóra cserélnek. Haág Zalán önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a környéken élők kezdeményezték a pálya rekonstrukcióját. Az aszfaltozás és a felfestések már elkészültek, s hamarosan új futballkapuk, továbbá négy kosárlabdapalánk is kerül a Szent György térre.

Mint ismeretes, a Fidesz-KDNP kezdeményezésére 2012-ben is 17 és fél millió forintos sport decentrumkeretet hoztak létre (amit a júniusi közgyűlésen 30 millió forintra emeltek szintén a jobboldal indítványára), mely összegből minden városrészben jó minőségű, a tömegsport céljait szolgáló sportpályákat alakítanak ki, illetve felújítják a meglévőket. Szeged-szerte összesen csaknem tíz létesítmény újul meg.

Tekintse meg a Telin TV videóját is!

A körzet képviselője közölte, a minorita rend tulajdonában lévő pályát bárki használhatja, de zárható lesz, s a felsővárosi templom plébániáján lehet elkérni a kulcsát. „A szocialisták részéről felmerült kritikaként, hogy miért egyházi tulajdonban lévő pályát újítunk fel. Az ok egyszerű, nincs ugyanis a környéken városi tulajdonú. Fontos, hogy a környéken élő szegedieknek rendelkezésére álljon egy jó állapotú sportpálya, és a minorita rend hozzájárult a rekonstrukcióhoz” – magyarázta.

Amikor még nem volt leaszfaltozva az árnyas fák ölelésében lévő pálya, akkor is fociztak és játszottak ott a gyerekek, kockáztatva testi épségüket, így Haág Zalán szerint a kihasználtsággal nem lesz probléma. A munkálatok jelenleg is folynak, az ígéretek szerint két héten belül elkészül a 8 millió forint értékű felújítás.

no images were found

Előző sztori

Megújul a sportpálya a Szent György téren

Következő sztori

Labdarúgás: tanári tavasz után bajnokságra tör a Tisza Volán SC + VIDEÓ