Magyar csapatok sikere a nemzetközi mentős versenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Második helyezést ért el a Magyarországot képviselő Rescue 24 speciális mentőcsapat a Rallye-Rejviz 2012 elnevezésű nemzetközi mentős versenyen Csehországban – tájékoztatta a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója az MTI-t kedden.

Mint azt Pavelcze László elmondta, a megmérettetésen 19 ország 115 mentőegysége állt rajthoz, a résztvevőknek olyan feladatokban kellett megmutatniuk a tudásukat, mint a tömeges baleset felszámolása vagy a gyermekbántalmazás. Az angolul zajló versenyen a Rescue 24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport önkéntesekből álló csapata a floridai mentők mögött szerezte meg a második helyezést, és Európából egyedüliként állhatott a dobogóra. Kovács Eleonóra, az HM-OMSZ sűrgőségi orvosa, Horváth Attila HM-OMSZ mentőtiszt, Ondrej Kovac tűzoltótiszt, gépkocsivezető, valamint Pavelcze László mentőápoló versenyzett a díjazott egységben.

Pavelcze közlése szerint Magyarországot két csapat képviselte, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) budaörsi csapata 11. helyezést ért el az orvos nélküli alakulatok versenyében, maga mögé utasítva a többi között a kanadai és amerikai mentősöket. A Rallye Rejviz versenyt – amelyen a különböző nemzetek legjobb életmentői versenyeznek – 15 éve rendezik meg.

Előző sztori

Trianoni tanóra az Emlékpontban

Következő sztori

Üdítős kupakokból készült óriás tájkép Vásárhelyen