Közélet

Magyar csapatok sikere a nemzetközi mentős versenyen

Magyar csapatok sikere a nemzetközi mentős versenyen

2012. június 5., kedd
Magyar csapatok sikere a nemzetközi mentős versenyen

Második helyezést ért el a Magyarországot képviselő Rescue 24 speciális mentőcsapat a Rallye-Rejviz 2012 elnevezésű nemzetközi mentős versenyen Csehországban - tájékoztatta a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója az MTI-t kedden.

Mint azt

Pavelcze László

elmondta, a megmérettetésen 19 ország 115 mentőegysége állt rajthoz, a résztvevőknek olyan feladatokban kellett megmutatniuk a tudásukat, mint a tömeges baleset felszámolása vagy a gyermekbántalmazás. Az angolul zajló versenyen a Rescue 24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport önkéntesekből álló csapata a floridai mentők mögött szerezte meg a második helyezést, és Európából egyedüliként állhatott a dobogóra.

Kovács Eleonóra

, az HM-OMSZ sűrgőségi orvosa,

Horváth Attila

HM-OMSZ mentőtiszt,

Ondrej Kovac

tűzoltótiszt, gépkocsivezető, valamint

Pavelcze László

mentőápoló versenyzett a díjazott egységben. Pavelcze közlése szerint Magyarországot két csapat képviselte, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) budaörsi csapata 11. helyezést ért el az orvos nélküli alakulatok versenyében, maga mögé utasítva a többi között a kanadai és amerikai mentősöket. A Rallye Rejviz versenyt - amelyen a különböző nemzetek legjobb életmentői versenyeznek - 15 éve rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.