Labdarúgás: a SZVSE is megtartotta szezonzáróját + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A felújított klubhelyiségben rendezett záróvacsorán együtt ünnepeltek az U17-es, az U19-es és a felnőttcsapat tagjai. Az ifik nyakába került a megye I-ben szerzett ezüstérem is.

Komoly erőfeszítésekkel és áldozatokkal teli, ám sikeres szezon volt a Szegedi VSE labdarúgóműhelyének életében a 2011/12-es. Ennek főbb állomásaira tekintette vissza a keddi záróvacsorán, ahol Szokol Lajos klubelnök mellett Sahin-Tóth Dezső szakosztályvezető, a SZEOL SC Kft. ügyvezetője, illetve Kántor Ferenc, a felnőttek, Hágelmann Endre, az U19-esek és Bellán János, az U17-esek mestere is értékelt.

Elhangzott: az egyesület helyzetét sikerült stabilizálni, a feltételek adottak ahhoz, hogy a jövőben is folytatódhasson a szisztematikus építkezés, a minőségi utánpótlás-nevelés, illetve a fiatal tehetségek beépítése a megye I-es felnőttgárdába. Nagy előrelépés, hogy 2011-ben és 2012-ben is kiemelt városi támogatásban részesült a SZVSE, ennek révén saját létesítményét rendbe tudta tenni, fenn tudja tartani – többévnyi “száműzetést” követően végre a futballisták is hazatérhettek, s újra itt rendezhették meccseiket.

A nagyszerű eredmények között sorolták föl a vezetők, hogy a felnőttek Kántor Ferenc vezetésével tavasszal szinte kilátástalan helyzetből robogtak fel a megye I. hetedik helyére. Az U19-esek és U17-esek két fronton is becsülettel helytálltak, hiszen a megye porondja mellett most először az országos kiemelt bajnokságban is megmutatták magukat a tavaly nyáron a Tisza Volán SC-vel közösen megalakított SZEOL SC Kft. kötelékében. Elképesztő terhelésnek voltak kitéve a fiatalok (nem kevesen akadtak, akik 45-50 tétmeccset vívtak), ám derekasan állták a sarat, méltó módon képviselték a klubot, illetve Szeged labdarúgását. A Hágelmann Endre irányította U19-es gárda (SZEOL-SZVSE) a megye I-es ifibajnokságban remek hajrával végül a második helyre futott be. A jól megérdemelt ezüstérmeket Szokol Lajos és Pintér M. Lajos, portálunk főszerkesztője, az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóság társadalmi elnökségének tagja adta át a futballistáknak és a trénernek.

Az esten bejelentették: az U19-es és U17-es utánpótláscsapatok ősztől ugyanúgy mind a kiemelt országos, mind a megyei bajnokságban indulnak, mint az előző kiírásban. Arra kérték a futballistákat, maradjanak együtt, s a kialakult nagyszerű, összetartó közösségekben folytassák közösen a megkezdett munkát.

Előző sztori

A szakmában tehetség, az életben pár - Sófi-ösztöndíjas házaspár a Közéletiben

Default thumbnail
Következő sztori

Eddig 368 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs ívet

Legutóbbi hasonló cikkek