Labdarúgás: a megye I-re készen ünnepeltek a kék-feketék + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az FK 1899 Szeged megyei II. osztályú csapata története során a legnagyobb sikert érte el a 2011/2012-es bajnokságban: bronzérmet szereztek a kék-feketék. Évzáró vacsorájukon egy holtág partján ünnepelték meg együtt e jeles eseményt játékosok, csapatvezetők, támogatók és szurkolók.

Kiváló hangulat, díjak, fürdőzés, zene és közös éneklés, na és természetesen evés-ivás. Ez jellemezte az FK 1899 Szeged csapatának szombati szezonzáró bankettjét.

„Mi egy kicsit más úton járunk, mint a többi egyesület, a játékosok és az egyesület többi tagja részére semmilyen premizálás, költségtérítés nincs, ez az igazán klasszikus amatőr foci. A költségvetésünk a TAO-nak köszönhetően csökkent, köszönjük a magánszemélyi és céges támogatóknak, a szegedi önkormányzatnak, a NEA szervezetének, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek a támogatását. Kiváló az együttműködésünk a SZEOL SC Kft.-vel, ők a mi révünkön TAO-bevételhez, míg mi utánpótlás-segítséghez jutottunk és jutunk is a jövőben” – mondta el portálunknak a vacsorán Havas Péter, az egyesület elnöke, majd hozzátette, hogy külön gratulál a Bordánynak a bajnoki címhez, a Székkutasnak az ezüsthöz. „Sajnos túl nagy hátrányt halmoztunk fel az ősszel, de a tavaszi elsőségünk azt bizonyítja, megpróbáltuk a lehetetlent, és jelenleg már szakmailag is alkalmasak vagyunk a továbblépésre” – tette hozzá.

Július 6. a végső határidő

A megyei bajnokságok nevezéseinek végső határideje július 6-án (péntek) déli 12 óra. Amennyiben valakik nem élnének a pályán kivívott nevezési jogukkal, a feltöltésről az MLSZ területi igazgatóságának fellebbviteli bizottsága dönt. Az eljárás szabályáról pedig az MLSZ-nek a 2012/13-as bajnokságokról szóló versenyszabályzata egyértelműen rendelkezik: eszerint bármelyik bajnokság esetében először az alacsonyabb osztályban a legjobb nem feljutó helyen végzett gárdát kell felkérnie a szövetségnek, majd a legjobb kiesőt és így tovább.

Erre talán alkalma is lehet majd a brigádnak, hiszen a másodikként feljutó Székkutas csapata információink szerint nem vállalja a megye I-es szereplést, de más visszalépők is lehetnek, így – ahogy azt már korábbi cikkünkben jeleztük – a versenyszabályzat értelmében a szövetségnek a feljutó hely után a tabellán következő csapatot, jelen esetben az FK-t kell felkérnie az indulásra. Megtudtuk: a kék-feketék ebben az esetben vállalnák a magasabb osztályú indulást, nevezésüket a megye I-es bajnokságra is leadták.

Éremosztás:

Szurkolócsoportok képviseletében Huzrik Gábor (Ultras Szeged), Láng Béla (2-es szektor) kapott bronzmedált. Az elnökségi tagokat is díjazták, így Balog Zoltán, Keresztúri János, Becsei György, Boczka Károly, Kovács Gergely, Lángi Alajos nyakába került érem. A technikai segítők közül Csillag Zsolt, Dancsó Gyula részesült elismerésben. És a vezetőedző, Hüvös Gábor is bronzos lett.

Végül az összes igazolt FK-játékos is megkapta az elismerést, név szerint: Ács Sándor, Ács Péter, Balogh László, Bakó Zoltán, Becsei Gellért, Brunczvik Dániel (elnökségi tag), Burzon Martin, Burzon Márk, Csuka Tamás, Dervaderics Donát, Dobó Csaba, Dóra János, Gonda Miklós, Fodor Imre, Fodor László, Herczeg Gábor, Havas Péter (egyesületi elnök), Holecska Norbert, Imre Zoltán, Kaiser Rezső, Kálmán László, Kiss Krisztián, Klippel Ádám, Krausz Márton, Kurucsai András, Lednitzky András, Lukács Tamás, Majoros Ferenc, Meszes Csaba (csapatkapitány) Meszes Tamás, Módra Tamás, Murányi Gábor, Nagy Vince, Simon Mátyás, Stefkovics Márk, Szalai Norbert, Sümeghy Balázs, Turján György, Túróczi Márton.

no images were found

Előző sztori

Budapest testvérvárosa lett Peking

Következő sztori

Továbbra is a világ 500 legjobb egyeteme között az SZTE