Kosárlabda: Molnár bemutatkozott, Dukic és Tanács marad

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedd délután különleges, videótelefonos tájékoztatón mutatkozott be a sajtó képviselőinek a Naturtex-SZTE-Szedeák új vezetőedzője, az Új-Zélandról hazatérő Molnár József.

Amint arról hírt adtunk, a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét a következő szezonban új edző fogja vezetni, a klub a kilenc évig Új-Zélendon dolgozó Molnár Józsefet szerződtette a csapat irányítására. A Tisza-parti klub jövő évi keretét már az új vezetőedző véleménye és javaslatai alapján állítja össze, de az már biztos, hogy a Csorvási testvérek, Milán és Levente mellett Tanács Attila és Nebojsa Dukic is a gárdát erősíti a következő szezonban.

A VTV Szeged stúdiójában tartott videótelefonos sajtótájékoztatón az Egyesült Államokbeli Colorado államban videótelefonon utolért Molnár József elöljáróban elmondta, nem érte váratlanul a Szedeák megkeresése. “Bár kockázatos volt kissé számunkra a felkérés, hiszen tudtuk, hogy Új-Zélandról elindulva két hónapig Colorado államban tartózkodunk, majd múlt héten biztossá vált, hogy a szegedi csapatot irányíthatom. Nem vagyok ismert alakja jelenleg a magyarországi kosárlabdának, de nagyon örültem a felkérésnek” – közölte az új tréner. Hozzátette, utoljára 2005-ben és 2009-ben volt hazánkban, de a média útján folyamatosan követte a hazai kosárlabdasport eseményeit, melynek követhetősége, tájékozódási foka sokat javult.

“Amikor kimentem a családommal Új-Zélandra, nagyon jókor érkeztünk, hiszen 2002-ben remekül szerepelt a szigetek kosárlabdája a világbajnokságon. Azóta is jól szerepeltek a világversenyeken, ahol folyamatosan ott vannak. Sajnos, az utánpótlás és a felnőtt mezőny között hatalmas az űr. Miután megérkeztünk egy magániskolában indítottam kosárlabda-oktatást. Rövidesen a helyi szövetség kosárprogramjába kapcsolódtam be, ahol kedvező fogadtatásra leltem. Mint high performance edző, a juniorválogatott segédedzője lettem, amit sikerrel pályáztam meg. Három évig voltam a csapatnál, kijutottunk a junior vébére is. Ezután Nelsonban a helyi Giants csapatának trénere lettem, majd két hónappal ezelőtt Coloradóba jöttünk” – mesélt új-zélandi karrierjéről a mester.

Molnár József alaposan felkészült a Szedeákból, megtekintette a csapat összes mérkőzésének videófelvételét. “Az egyéni képességeket tekintve kiváló játékosokat láttam. Ezt ki tudjuk használni, noha más stílusú kosárlabdát szándékozom játszatni a csapattal. Mind támadásban, mind védekezésben a látványosabb játék irányába szeretnék elmozdulni” – árulta el a tréner.

Mint elhangzott, Csorvási Levente és Csorvási Milán mellett a Xandex Menedzseriroda játékosa, a szerb Nebojsa Dukic, valamint Tanács Attila a következő szezonban is a szegedi gárdát erősíti. Különösen a szerb óriás megtartása jelentős, aki iránt nagyobb klubok is érdeklődtek. “Ha Dukicot a 4-es és esetleg az 5-ös poszton továbbra is tudjuk szerepeltetni, akkor eredményesek lehetünk. Fontos, hogy nagyon jó csapatot építsünk fel és be tudjunk jutni a rájátszásba, ehhez azonban még sok munka vár ránk” – hangsúlyozta a vezetőedző.

Mint újságírói kérdésre Molnár József elmondta, július végén hagyja el családjával Coloradót, majd augusztus 4-5-én érkezik Szegedre. “Előbb a magyar játékosok posztokra való leszerződtetése a fontos, azután térnénk át a légiós kérdésre. Vannak régi, ismert jelöltjeink is az újak mellett, de konkrétumokról még korai beszélnünk” – tért ki a külföldi szerződtetések kérdésére a tréner a sajtótájékoztató végén.

Molnár József várhatóan augusztus 13-án kezdi meg a munkát a Szedeáknál, de a csapat fix tagjaival már korábban szeretné felvenni a kapcsolatot.

Default thumbnail
Előző sztori

Félmillió új munkahely kellene az uniós átlaghoz

Default thumbnail
Következő sztori

Simor: 3 százalék alatt lehet az államháztartás hiánya jövőre

Legutóbbi hasonló cikkek