Sport

Kosárlabda: fényes bronzot nyertek a Szedeák Tigrisek + FOTÓK

Kosárlabda: fényes bronzot nyertek a Szedeák Tigrisek + FOTÓK

2012. június 10., vasárnap
Kosárlabda: fényes bronzot nyertek a Szedeák Tigrisek + FOTÓK

A gyermek országos bajnokság harmadik helyéért lejátszott találkozón a hősiesen harcoló Tisza-partiak végig vezetve verték az Óbudai Kaszásokat.

Vasárnap délelőtt rendezték a bronzmérkőzést Szolnokon az U12-es korosztály ob-jén. A Szedeák Tigrisek az Óbudai Kaszások I. ellen léptek pályára.

Vezsenyiné Csaba Gabriella

alakulata rendkívül elszántan, motiváltan vetette magát a csatába, nem törte meg, hogy előző este nem tudott a fináléba kerülni a (későbbi győztes) Fürge Vasas elleni meccsen. A szegedi gyerekek már az első negyedben előnyt szereztek, amit végig őrizni is tudtak, habár a rivális komoly ellenállást fejtett ki. A Tigrisek azonban nem engedték a bronzot, amit előbb a markukban éreztek, majd a nyakukba is vehettek! "A rendkívül keményen védekező Óbuda nem adta olcsón a bőrét, de nagyon hajtottunk ezért a sikerért. Minden erőnkre szükség volt a győzelemhez, elképesztő akarattal és hittel játszottunk, valamennyi játékosom a legjobbat hozta ki magából. Igazi csapatmunka eredménye ez a diadal, illetve a harmadik hely. Gratulálok a gyerekeknek!" - mondta kitörő örömmel a SZEGEDma.hu-nak a csapat edzője. Vezsenyiné Csaba Gabriellától megtudtuk: a gárda magja négy esztendő óta dolgozik együtt, ám természetesen közben is változott a keret, akadt, aki csak tavaly ősszel csatlakozott. Minden bizonnyal szép jövő áll ez előtt a generáció előtt! A Szedeák elnöke,

Kardos Péter

hangsúlyozta, hogy a látványsportágak kiemelt finanszírozása olyan helyzetet teremtett, melynek kapcsán egyre élesedő verseny bontakozik ki a szakmai műhelyek között. "A megnyíló forrásokkal és lehetőségekkel az utánpótlás-nevelő klubok döntő többsége jól sáfárkodik, így érezhető, hogy jelentősen javult a munka minősége. Ezért különösen nagy boldogság és büszkeség számomra, valamint a Szedeák számára, hogy gyermekcsapatunk országos bajnoki bronzérmet nyert. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy még inkább fejlesszük a munkánk színvonalát, s tartsuk a lépést a riválisokkal" - fogalmazott portálunknak a sportvezető.

Gyermek fiú országos bajnokság bronzmérkőzés:

Szedeák Tigrisek - Óbudai Kaszások I. 81-69.Pontdobóink: Halápi B. és Kereszty L. 14-14, Varga Á. 13, Utassy R. 12, Szatmári Zs. 11, Polányi K. 7, Banda M. és Somogyi B. 4-4, Pinnyey M. és Szabó E. 1-1, Schmera D. és Gardi Á. - Döntő: Fürge Vasas - Szolnoki KisKobrák 75-74 A bronzérmes szegedi csapat tagjai:Berta Attila, Banda Milán, Gardi Ádám, Halápi Bence, Hansel Botond, Kereszty Loránd, Maronka Zsombor, Pinnyey Márton, Polányi Kristóf, Schmera Dániel, Somogyi Botond, Szabó Eliot, Szatmári Zsombor, Szűcs Ákos, Varga Ákos, Varga Gergő, Utassy Regő. Edző: Vezsenyiné Csaba Gabriella.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.