Közélet

Huszonöt éve indult a szegedi rendőrtiszthelyettes-képzés

Huszonöt éve indult a szegedi rendőrtiszthelyettes-képzés

2012. június 14., csütörtök
Huszonöt éve indult a szegedi rendőrtiszthelyettes-képzés

A huszonöt évvel ezelőtt indult rendőrtiszthelyettes-képzést ünnepelték a csongrádi megyeszékhelyen csütörtökön, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában.

Bardócz Csaba

ezredes, az intézmény igazgatója elmondta: az elmúlt negyedszázadban az iskola folyamatosan a társadalmi elvárásokhoz és a nemzetközi trendekhez alakította a képzést. A jelenlegi kétéves oktatásban a szakmai ismeretek elsajátítása, a hivatástudatra és emberségre való nevelés mellett kiemelt hangsúlyt helyeznek a gyakorlati képzésre, mind az intézményen belül, mind azon kívül – tudatta a szakember. Az ezredes közölte azt is, hogy a szakközépiskola a Dél-Alföld egyetlen ilyen jellegű képzőhelyeként szoros szakmai kapcsolatot tart fenn a térség rendészeti szerveivel és a szomszédos országok hasonló intézményeivel. A diákok a szakmai gyakorlatuk során tapasztalt rendőrök társaként teljesítenek szolgálatot, és a tanulók többször is részt vettek az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex akcióiban is – tette hozzá. Az igazgató közlése szerint rendkívül népszerű az iskola, a szeptemberben induló képzésekre általában ötszörös a túljelentkezés. Az elmúlt héten 198 végzős, másodéves diák fejezte be a képzést közrendvédelmi és határrendészeti szakirányon. Az intézményben 188 elsőst oktatnak, 138-an pedig szakmai részképzésen tanulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.