Szórakozás

Hétfői programajánló: Babák és törpék

Hétfői programajánló: Babák és törpék

2012. június 17., vasárnap
Hétfői programajánló: Babák és törpék

Délelőtt gyerekprogramokra várják a kicsiket a Százszorszép Gyermekházban, illetve az Alsóvárosi Kultúrházban. Az Éden Night Klubban pedig az Astronautalis és a Bleubird lép fel.

Tábor „törpéknek” 2,5-től 4 éves korig 8 órától a

Százszorszép Gyermekházban

. Időpontja: I. turnus: 2012. június 18 – 22-ig, II. turnus: 2012. június 25 – 29-ig. Olyan 2,5-4 éves korú gyermekek jelentkezését várják, akik szívesen megismerkednének a közös játék örömével. A tábor programjában szerepel: mozgás, egyensúlyérzék fejlesztés a Magyar Mozgáskotta módszerrel. Finommozgás, képlátás fejlesztése gyöngyfűzéssel, gyurmázással, festéssel, ragasztással, összerakó játékokkal. Beszédszituációs játékok bábozással, mondókázással, közös énekléssel. Gondolkodás fejlesztése, érzelmek-konfliktusok kezelése közös játékokkal. A tábor programjából nem marad ki az egynapos kirándulás sem, ahová kísérőként szülőket is várunk. Táborvezető: Sinkáné Kocsis Irén óvónő. Információ: 62-425-647, 420-278. A Csimpajkó Babahordozó klub foglalkozására 9 órára várják az érdeklődőket az

Alsóvárosi Kultúrházba

. A program során az egészséges, azaz helyes babahordozás, az igény szerinti szoptatás, a kötődő (válaszkész) nevelés, a mosható pelenkázás, a várandósság és szülés, illetve a környezet- és egészségtudatosság témakörével foglalkoznak. „Édesanyák vagyunk, akik jó és hasznos cél érdekében alapítottak egy amatőr és nonprofit klubot Szegeden, hogy a felsorolt témákban megosszák tapasztalataikat egymással és az érdeklődőkkel” – írják magukról.

Az End Hits

bemutatja: Astronautalis és Bleubird 20 órától az

Éden Night Klubban

(ex-Fészek Klub/Brüsszeli krt. 22.). Sok minden elmondható Astronautalis zenéjéről, csak az nem, hogy egysíkú. A legnagyobb fejtörést éppen az okozza, hogy nehezen behatárolható, inkább csak körülírható stíluskategóriák ötvözésével érint meg különböző szubkultúrákhoz tartozó zenerajongókat. Pályája kezdetén a minneapolisi Andy Bothwell freestyle versenyek MCjeként indult, majd szólólemezei kiadása és azok folyamatos turnéztatása révén vált egyre elismertebb hip-hop előadóvá. Vagyis annál többé. „Lemezei ugyanis előszeretettel nyúlnak az amerikai folklórhoz, a blueshoz, a jazzhez, a bluegrasshez, a modern elektronikus tánczenékhez, a sanzonhoz, a rockballadákhoz és természetesen a hip-hophoz, mindezek együttese pedig Andy whisky-áztatta orgánumán és kifejező előadásán keresztül válik igazán felszabadítóvá és átélhetővé.” – írta Bali Dávid az amerikai fiatalember februári budapesti koncertjének ajánlójában, amely végül egy emlékezetes, nagysikerű bulivá kerekedett és melynek köszönhetően napjaink egyik vezető indie-hop-hop képviselője immár számos magyar rajongót tudhat maga mögött. A Bleubird története sem különb, a határokat feszegető kísérleti hip-hop vonal fontos előadója ő, aki mixeiben bátran ötvözi egy számban a Sonic Youth zenei alapjait (Little Trouble Girl) a Pink Floyd dalszövegeivel (Wish You Were Here), vagy a Fugazihoz (Waiting Room), Sublime-hoz (Santeria), egy klasszikus Dead Kennedys-hez (California Über Alles) vagy AC/DC-hez (Back in Black), esetleg a The Stooges-hoz (Search and Destroy) nyúl vissza, mindezt úgy, hogy közben szövegel, szövegel, szövegel. Aki ilyen manírokra képes, annak természetesen turnén a helye Astronautalis mellett, így ezen az esten ő melegíti majd be a szegedi közönséget. http://www.youtube.com/watch?v=nhMpyMumwmc A programajánló összeállításában partnerünk az

iszeged.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.