//

Hat szegedi játszótér újul meg 18 millió forintból + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavalyi 45 millió helyett idén valamivel több mint 18 millió forintot oszthatott fel játszótér-rekonstrukcióra az ifjúsági és sportbizottság. Négy közterületi és két intézményi játszóteret tesznek rendbe.

A Fidesz-KDNP frakció javaslatára a 2011-es költségvetésben különített el először speciális keretet a szegedi önkormányzat játszóterek felújítására, korszerűsítésére. Tavaly 45 millió forint állt rendelkezésre erre a célra, míg az idei esztendőben elvileg 25. Ebből azonban csaknem 7 milliót “zárolt” a közgyűlés Botka László polgármester előterjesztésére, addig, amíg a büdzsé bevételi oldalán az ingatlanértékesítésből tervezett források be nem folynak. Az ifjúsági és sportbizottság tehát hétfőn 18,154 millió forint felosztásáról határozhatott. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által összeállított szakmai anyag alapján 2012-ben közterületi, illetve oktatási intézményi játszótereket is támogathatott a testület.

A bizottság Szentgyörgyi Pál (MSZP) elnök indítványával szemben végül Hüvös László (Fidesz-KDNP) humán közszolgáltatási tanácsnok előterjesztését fogadta el. Ez utóbbi értelmében a következő hónapok során négy közterületi és két óvodai játszótér újul és szépül meg, válik biztonságosan használhatóvá. A vitában Kónya Gábor (MSZP) kifogásolta, hogy ez a javaslat csak a Fidesz-KDNP-s képviselők körzeteit preferálja, míg a szocialista területeknek nem juttat pénzt. Pocsai Blanka (Fidesz-KDNP) ugyanakkor elmondta, a város játszótereinek rendbe tételéhez a rendelkezésre álló források tízszerese sem lenne elegendő. Többen – köztük a legélesebben Nógrádi Tibor (Fidesz-KDNP) – azzal támadták a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatát (NGSZ), hogy több óvodai játszóteret az érintett képviselőkkel való konzultáció nélkül vert szét, semmisített meg az utóbbi időben. Kardos János, az ifjúsági és sportiroda vezetője védte meg az NGSZ-t; mint mondta, a jogszabályi változásokhoz igazodva kellett bontani azt, ami nem felelt meg a legújabb szabványnak, uniós előírásoknak.

A következő játszóterek újulhatnak meg Szegeden 2012-ben:

Bartók téri játszótér (bontás, fejlesztés): 5 875 650 forint
Haladás utcai játszótér (bontás, fejlesztés): 2 000 250 forint (fotóink itt készültek)
Római körúti játszótér (fejlesztés): 2 070 100 forint
Klapka téri játszótér rendezése: 1 100 000 forint
Földmíves utcai óvoda játszótere: 3 027 000 forint
Újvidéki utcai óvoda: 4 129 000 forint

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A tavalyihoz hasonló lehet a dinnyetermés

Default thumbnail
Következő sztori

Hőségriadó: rendkívüli intézkedések Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek