Európában egyedülálló tanfolyamot indít a HM

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Európában elsőként indítja el a nem hagyományosan előállított és használt robbanószerkezetek (IED) elleni védekezést oktató tanfolyamát a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A tárca az MTI érdeklődésére közölte: a tanfolyamon eddig csak az amerikai tengerészgyalogság és a különleges erők vehettek részt, és az amerikai pozitív tapasztalatok alapján, a NATO is be kívánja illeszteni kiképzési rendjébe. A közlemény szerint az oktatást első alkalommal – kísérleti jelleggel – a Bakony Harckiképző Központ újdörögdi kiképzőbázisán rendezik meg. A képzésen kilenc külföldi és húsz magyar hallgató vehet részt. A kiképzésben amerikai szakemberek is segítenek – fűzték hozzá.

A kiképzés alatt a hallgatók az újdörögdi bázison felépített, afgán falut imitáló romvárosban gyakorolhatják a nem hagyományos robbanószerek elleni védekezést, illetve az ilyen eszközzel történő támadás elhárítását.

Előző sztori

Labdarúgás: Gémes-mesternégyes Sándorfalván + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Balog Zoltán: akarni kell megtanítani az embereket

Legutóbbi hasonló cikkek