Közélet

Európában egyedülálló tanfolyamot indít a HM

Európában egyedülálló tanfolyamot indít a HM

2012. június 16., szombat
Európában egyedülálló tanfolyamot indít a HM

Európában elsőként indítja el a nem hagyományosan előállított és használt robbanószerkezetek (IED) elleni védekezést oktató tanfolyamát a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A tárca az MTI érdeklődésére közölte: a tanfolyamon eddig csak az amerikai tengerészgyalogság és a különleges erők vehettek részt, és az amerikai pozitív tapasztalatok alapján, a NATO is be kívánja illeszteni kiképzési rendjébe. A közlemény szerint az oktatást első alkalommal - kísérleti jelleggel - a Bakony Harckiképző Központ újdörögdi kiképzőbázisán rendezik meg. A képzésen kilenc külföldi és húsz magyar hallgató vehet részt. A kiképzésben amerikai szakemberek is segítenek - fűzték hozzá. A kiképzés alatt a hallgatók az újdörögdi bázison felépített, afgán falut imitáló romvárosban gyakorolhatják a nem hagyományos robbanószerek elleni védekezést, illetve az ilyen eszközzel történő támadás elhárítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.