Bulvár

Elmarasztalták a Békés megyei gárdakapitányt

Elmarasztalták a Békés megyei gárdakapitányt

2012. június 14., csütörtök
Elmarasztalták a Békés megyei gárdakapitányt

Jogerősen bűnösnek mondta ki egyesülési joggal való visszaélés vétségében, és ezért egy évre próbára bocsátotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön az Új Magyar Gárda Mozgalom Békés megyei kapitányát.

A Fővárosi Bíróság még 2007-ben feloszlatta az az év májusában tíz magánszemély által létrehozott Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet, és elrendelte a szervezet törlését a bírósági nyilvántartásból. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla 2009. július 2-án helybenhagyta e döntést. A táblabíróság jogerős határozatában kifejtette, hogy az egyesület feloszlatása egyúttal kiterjed az egyesület által létrehozott és működtetett Magyar Gárda Mozgalomra is. A vádlott,

László Attila Tibor

ezután lett az Új Magyar Gárda Mozgalom Békés megyei kapitánya. A táblabíróság ítélete szerint a Magyar Gárda Mozgalom a jogerős ítélet ellenére nem szűnt meg, nevet változtatva tovább élt külsőségeiben, szellemiségében, tartalmában, működési formájában és jogellenes megnyilvánulásaiban. Azzal, hogy a vádlott - tudva a megszüntető bírósági döntésekről - vezető szerepet vállalt az Új Magyar Gárda Mozgalomban, megvalósította az egyesülési joggal való visszaélés vétségét. Az ügyben első fokon a Szarvasi Városi Bíróság hozott tartalmában a táblabíróságéval megegyező döntést. Ez ellen azonban a vádlott fellebbezett, a Békés Megyei Bíróság pedig másodfokon felmentette őt, és így került az ügy a Szegedi Ítélőtábla elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.