Közélet

Elbontották a padokat a Dugonics téren + FOTÓK

Elbontották a padokat a Dugonics téren + FOTÓK

2012. június 4., hétfő
Elbontották a padokat a Dugonics téren + FOTÓK

Ezen a nyáron biztosan nem fogunk a Dugonics téri szökőkút környékén padokon ücsörögni, a munkaterületet ugyanis már átadták a kivitelezőnek. A tér és környékének rekonstrukciója a tervek szerint ez év végén fejeződik be.

A Dugonics tér és környékének rekonstrukciója kapcsán hétfőn délelőtt megkezdődtek az előkészületek. Leszerelték a padok fából készült léceit, így a szökőkút körül lehet már csak leülni. Hiába van a téren több szemétgyűjtő is, az eltávolított lécek alól iszonyatos szemétrengeteg bukkant elő. A Dugonics tér és környéke rekonstrukciója a 2,25 milliárd forint értékű Biopolisz Park Egyetemi városrész közterületei rehabilitációjának utolsó eleme. A tér kivitelezési munkáit a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forint értékben. A Kárász utcai gyalogos korzó kiterjesztését célzó rekonstrukció során új pihenő- és zöldterületeket alakítanak ki. Újjáépül a Dugonics szomszédságában lévő Árpád tér, továbbá a Somogyi, Toldy, Eötvös és Apáthy utcák. A Dugonics téri parkrekonstrukciót követően rendezett sétányrendszer várja majd a pihenni vágyókat. Dugonics András szobrát kör alakú sétány emeli majd ki, ahonnan sugaras kialakítású sétautak vezetnek a tér csatlakozási pontjaihoz. Megújul a növényállomány is, fákat ültetnek, a jelenlegi cserjéket pedig új évelőkre cserélik. Új, modern köztéri bútorokat, közvilágítási kandelábereket, továbbá burkolatba süllyesztett LED-világítást is kihelyeznek a rektori előtti térre. A szökőkút viszont változatlan formájában megmarad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.