Elbontották a padokat a Dugonics téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a nyáron biztosan nem fogunk a Dugonics téri szökőkút környékén padokon ücsörögni, a munkaterületet ugyanis már átadták a kivitelezőnek. A tér és környékének rekonstrukciója a tervek szerint ez év végén fejeződik be.

A Dugonics tér és környékének rekonstrukciója kapcsán hétfőn délelőtt megkezdődtek az előkészületek. Leszerelték a padok fából készült léceit, így a szökőkút körül lehet már csak leülni. Hiába van a téren több szemétgyűjtő is, az eltávolított lécek alól iszonyatos szemétrengeteg bukkant elő.

A Dugonics tér és környéke rekonstrukciója a 2,25 milliárd forint értékű Biopolisz Park Egyetemi városrész közterületei rehabilitációjának utolsó eleme. A tér kivitelezési munkáit a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forint értékben. A Kárász utcai gyalogos korzó kiterjesztését célzó rekonstrukció során új pihenő- és zöldterületeket alakítanak ki. Újjáépül a Dugonics szomszédságában lévő Árpád tér, továbbá a Somogyi, Toldy, Eötvös és Apáthy utcák.

A Dugonics téri parkrekonstrukciót követően rendezett sétányrendszer várja majd a pihenni vágyókat. Dugonics András szobrát kör alakú sétány emeli majd ki, ahonnan sugaras kialakítású sétautak vezetnek a tér csatlakozási pontjaihoz. Megújul a növényállomány is, fákat ültetnek, a jelenlegi cserjéket pedig új évelőkre cserélik.

Új, modern köztéri bútorokat, közvilágítási kandelábereket, továbbá burkolatba süllyesztett LED-világítást is kihelyeznek a rektori előtti térre. A szökőkút viszont változatlan formájában megmarad.

no images were found

Előző sztori

A közgyógylista bővítését javasolják

Következő sztori

Szocialista “szívatás” a szegedi részönkormányzatok ellen?