Közélet

Családbarát szabad strand a Partfürdőn + FOTÓK

Családbarát szabad strand a Partfürdőn + FOTÓK

2012. június 26., kedd
Családbarát szabad strand a Partfürdőn + FOTÓK

Közel 27 ezer négyzetméteres homokos szabad strandot alakítanak ki az Újszegedi Partfürdőn, ami várhatóan július elején nyílik. Nemzetközi szabályoknak megfelelő strandröplabda-pálya is készül a területen, így a sportolni vágyókat is várják.

Ahogy múlt heti fotóinkon is látszik, múlt héten még javában zajlottak a munkálatok, a homokos szabad strand tereprendezése zajlott. „A korábbi gazos partszakasz megtisztítása után várhatóan július elején vehetik birtokba a szegedi családok, a közel 27 ezer négyzetméteres, homokos szabad strandot” – tájékoztatta portálunkat

Sódar István

. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a város egyetlen biztonságos szabad strandja nem csak a nyaralás élményét kínálja majd a szegedieknek, de a Szeged új és izgalmas nyári közösségi tereként is debütálni fog. A korábbi nyitás a Tisza magasabb vízállása miatt, illetve közegészségügyi okokból nem volt lehetséges. „Itt szabad lesz a pálya, ha valaki piknikezni jön a barátaival, bográcsozna a családjával, sportolna, vagy csak nézné, ahogy mások sportolnak. Nemzetközi szabályoknak megfelelő strandröplabda pálya kerül kialakításra. Szeged tradicionális strandsportjának, a turulnak is hódolhatnak a látogatók” – tájékoztatott. Sódar István elmondta, reményeik szerint a város szabad strandja nyüzsgő családi programhelyszín is lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.