Közélet

Csaknem 130 millió forintos vesztesége volt az MSZP pártalapítványának

Csaknem 130 millió forintos vesztesége volt az MSZP pártalapítványának

2012. június 9., szombat
Csaknem 130 millió forintos vesztesége volt az MSZP pártalapítványának

Veszteséges volt a Táncsics Alapítvány tavaly, az MSZP pártalapítványa 128 millió forinttal többet költött a bevételeinél.

A Hivatalos Értesítőben közzétett beszámoló szerint az alapítvány 2011-ben az előző évi 405 milliónál jóval kevesebb, 264 millió forint költségvetési támogatást kapott, egyéb - nagyjából harmincmillió forint - bevétele pedig lényegében csak pénzügyi műveletekből származott. A csökkenő bevétel ellenére a 2010-es 362 millióról 423 millió forintra nőttek a kiadásai, így az egy évvel korábbi hetvenötmillió forintos nyereség után a tavaly 128 millió forint vesztesége volt a Táncsics Alapítványnak. A szervezet éléről október végén köszönt le a szocialistáktól távozó, és Demokratikus Koalíció néven új pártot létrehozó

Gyurcsány Ferenc

, helyét

Szabó Vilmos

országgyűlési képviselő vette át, majd decemberben változás volt az igazgatói székben is: Sebián-Petrovszki Lászlót Szakács László váltotta. A kiadások legnagyobb részét támogatások tették ki: a Táncsics Alapítvány az egy évvel korábbi 81 millió forint helyett 247 millió forintot fordított különböző egyesületek, nonprofit szervezetek és baloldali médiumok segítésére. Így 47 millió forintot adott a Népszava nyomdaköltségeire, 19 milliót a Klubrádió működésére, valamint támogatta a stop.hu-t, a 168 Óra online-t és a Mozgó Világ című folyóiratot is. A legtöbbet, hatvanmillió forintot az Európai Kisebbségekért és Demokráciáért Alapítványnak juttatta az MSZP pártalapítványa, emellett tízmillióval segítette a Societas országos irodájának fenntartását is. A Táncsics Alapítvány emellett konferenciákat, vitaesteket rendezett a múlt évben, és megkezdte működését a baloldali fiatalok képzését szolgáló Táncsics Akadémia is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.