Egyház

Balog Zoltán: akarni kell megtanítani az embereket

Balog Zoltán: akarni kell megtanítani az embereket

2012. június 16., szombat
Balog Zoltán: akarni kell megtanítani az embereket

Az állam és az egyház abban képes a leginkább együttműködni, hogy közösen megtanítsa akarni az embereket - jelentette ki Balog Zoltán szombaton a Heves megyei Átányban, a helyi Református Általános Iskola ballagásán.

Az iskola az egyház veteményeskertje, hiszen az iskolában tanítja meg az egyház a gyermekeket arra, hogy felnőttként egymást segítve törekedjenek egy jobb életre - fogalmazott az emberi erőforrás miniszter az átányi református templomban megtartott ünnepségen. A kormánynak az a feladata, hogy megteremtse azokat a feltételeket, amelyek megkönnyítik az emberek ezen törekvését - tette hozzá. Mint elmondta: arra kérik az egyházat, hogy karolja fel azokat, akik akarnak, de azokat sem szabad otthagyni az útszélén, akik ma még "nem tudnak akarni", őket is meg kell tanítani erre. Annál is inkább, mert a legnagyobb kincs a gyermek, és miközben egyre kevesebb gyerek születik, minden ötödik szegénységben kénytelen élni - mondta a miniszter, aki úgy vélekedett, hogy az átányi iskola nem csupán Dél-Hevest, hanem az egész országot, a Kárpát-medencét és a magyarságot is gazdagítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.