Írjon nekünk

Egyetem

A PC-BoXnál ötletekben nincs hiány

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Fennállásának 25. évfordulóját az idén ünneplő PC-BoX Kft. sikeresen szerepelt a GOP-1.3.1-09/A-2009-0116 azonosító számú informatikai K+F-et támogató pályázaton, a projekt sikeres fizikai befejezése megtörtént.

A pályázati kiírás célja az volt, hogy támogassa azon vállalkozások innovációs tevékenységét, amelyek meglévő K+F eredményre (prototípus vagy termék) új vagy jelentősen javított, korszerű, magas értéket képviselő, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kidolgozását, piaci bevezetését vállalják.

A cég szakemberei olyan alkalmazás-fejlesztési projektbe fogtak, amelynek célja, hogy az iparvállalatok kisebb készlettel, hatékony eszköz-és munkaerő-felhasználással gyorsabban ki tudják szolgálni a piacot. Ezzel pályáztak EU-s forrásokra, és a 45 százalékban támogatott projektre 15 251 400 forintot nyertek. A projekt összköltsége: 33 892 000 forint.

A K+F keretében kivitelezett saját fejlesztésű szoftver elkészítéséhez két alvállalkozó fejlesztőcsapatának a szaktudását használták fel, így segítve saját programozóik munkáját. A kutatásfejlesztési projekt lényege egy termelés- és működésoptimalizáló szoftver, amely munkafolyamatok szintézisére, azaz a munkafolyamatok hatékonyságát csökkentő tényezők (erőforrás- és időkorlátok, szűk keresztmetszetek) elemzésére is alkalmas.

Felvették a kapcsolatot a Szegedi Tudományegyetemmel, és egy speciális matematikai algoritmus segítségével készítettek olyan számítógépes modellt, mely a gyártást modellezi, és minden egyes alkalommal mesterséges intelligenciaelemekkel előre meghatározott súlypontok alapján gyártásoptimalizálást hajt végre.

Az innováció elsősorban nagyobb multinacionális termelő vállalatok, energiaszolgáltató cégek részére jelent hasznosítható újdonságot, ahol a gazdálkodás adminisztrációja SAP-ban (vállalatirányítási rendszer) történik, de az optimalizálás nem kizárólag SAP-ból származtatott adatokkal is működik. A szoftver alkalmazásával sokkal kisebb készlettel, határidőre történő szállítással, a legkisebb állásidővel, a technológia betartásával, a gépek, eszközök maximális kihasználtságával, a szükséges műszakszámmal készül el a kívánt végtermék.

A teljes tervezési, programozási, tesztelési feladatok köre 2010.12.31-én sikeresen befejeződött. A fizikai megvalósítást követően elvégezték a potenciális vevők igényeinek felkutatását. A sikeres megállapodásoknak köszönhetően a pályázat által – a szoftver értékesítéséből származó – meghatározott mértékű árbevétel-növekedést a cég már a 2011-es évben teljesítette. A PC-BoX azonos kihívás elé néz a 2012-es évben is, hasonló volumenű üzleti lehetőségek megragadása a cél.

A cég szakemberei a szoftverfejlesztés területén hatalmas lehetőségeket látnak, amelyeket nem egyszerű kihasználni, elsősorban a gazdasági környezet jelenlegi kedvezőtlen tendenciái, továbbá a szoftverek egyre bonyolultabb elkészítési eljárásai és környezete miatt. A szoftverkészítés versenyfutás az idővel. Újabbnál újabb szoftverkészítési technológiák jelennek meg, melyekkel a piaci szereplőknek lépést kell tartaniuk.

A régi technológiával készült programok – vagy akár az azonos technológia korábbi verziójával felvértezett szoftverek – nem tökéletesen kompatibilisek az újakkal, ezzel szemben az új technológiában már sokkal modernebb eljárásokat alkalmaznak. Mindez oda vezet, hogy 3-4 évenként nemcsak az új fejlesztési módszereket kell megtanulni, hanem a már elkészített programokat is folyamatosan újítani, frissíteni.

A PC-BoX Kft. szeretné kihasználni a mobil eszközökben rejlő lehetőségeket. Ötletekben nincs is hiány. Jelenleg a megvalósítás gazdasági és technológiai lehetőségeit vizsgálják, melyekhez feltétlenül újabb pályázati források igénybe vételét tervezik.
(x)

Egyetem

Rangos tudományos szaklap számolt be szegedi kutatók eredményéről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Elsőként foglalkozott az emberi agykéreg egyik speciális kapcsolatával.

Tovább olvasom

Egyetem

Biobankot létesítenek a Szegedi Tudományegyetemen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az alapkőletételre január 21-én, kedden kerül sor.

Tovább olvasom

Egyetem

Nemzetközi oktatásfejlesztési program indult az SZTE részvételével

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tuti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Uniós támogatással.

Tovább olvasom

Aktuál