A nemzeti konzultációnak támadt a szegedi MSZP (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP szegedi szervezete sajtóközleményében kéri, hogy a lakosság ne töltse ki a nemzeti konzultáció kérdőívét, mert azt fölösleges pénzkidobásnak tartja. Gyimesi László szerint ezzel a kijelentéssel az MSZP ismét a demokráciához való viszonyát mutatta meg.

„Kérjük a szegedieket, hogy a Fidesz ‘nemzeti konzultációnak’ titulált kérdőívét ne töltsék ki, ne küldjék vissza! Ez az újabb orbáni népámítás fölösleges pénzkidobás. Aki visszaküldi, annak tudnia kell, hogy a kormány minden egyes választ adóra mint saját intézkedéseinek támogatójára fog hivatkozni!
Amennyiben a szegediek megtisztelnek bennünket azzal, hogy a kitöltetlen konzultációs íveket az MSZP irodájára (Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4.) leadják, mi azokat összegyűjtjük, hulladékgyűjtő telepre szállítjuk, és az érte kapott pénzből az Éhező Gyermekekért Alapítványt támogatjuk” – szól az MSZP szegedi szervezetének csütörtöki nyilatkozata, melyet Kozma József elnök jegyez.

Gyimesi: A szegedi szocialisták antidemokratikusak

„Az MSZP ismét megmutatta a demokráciához való viszonyát azzal, hogy arra szólítja fel a szegedieket, hogy ne küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. Az a buzdítás, hogy az emberek ne vegyenek részt a közélet alakításában, egyértelműen antidemokratikus álláspont a szegedi szocialisták részéről” – reagált Gyimesi László, a szegedi Fidesz elnöke.

A városfejlesztési és külügyi tanácsnok hozzátette, a Fidesz mindig meghallgatta a magyar állampolgárokat, kíváncsi volt véleményükre. A Fidesz szegedi szervezete arra kéri a város lakosait, hogy minél nagyobb számban küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket, a kérdőív ugyanis olyan témakörökkel foglalkozik, amelyek a magyar emberek mindennapjaira lesznek kihatással.

„Nem igaz az MSZP által oly gyakran hangoztatott kijelentése sem, hogy színjáték a nemzeti konzultáció, s már eldöntött kérdésekben várják a lakosok véleményét. Az egy nagyon szép gesztus, hogy az Éhező Gyermekekért Alapítványt akarja támogatni a szegedi MSZP. Örülnék, ha a közgyűlésben is olyan döntéseket hoznának, illetve támogatnák a Fidesz elképzeléseit, amik hasonló célokra irányulnak. Az MSZP 8 éves kormányzása alatt ennek az ellentétét bizonyította népnyúzó intézkedéseivel” – reagált az MSZP szegedi szervezetének közleményére Gyimesi László tanácsnok.

Előző sztori

Kézilabda: átszervezett EHF-kupa, BL-főtáblán a Pick

Következő sztori

Jó Arc – vacsorát ajándékoztunk, SZIN-bérletet „csomagolunk”