Közélet

A nemzeti konzultációnak támadt a szegedi MSZP (FRISSÍTVE)

A nemzeti konzultációnak támadt a szegedi MSZP (FRISSÍTVE)

2012. június 14., csütörtök
A nemzeti konzultációnak támadt a szegedi MSZP (FRISSÍTVE)

Az MSZP szegedi szervezete sajtóközleményében kéri, hogy a lakosság ne töltse ki a nemzeti konzultáció kérdőívét, mert azt fölösleges pénzkidobásnak tartja. Gyimesi László szerint ezzel a kijelentéssel az MSZP ismét a demokráciához való viszonyát mutatta meg.

„Kérjük a szegedieket, hogy a Fidesz 'nemzeti konzultációnak' titulált kérdőívét ne töltsék ki, ne küldjék vissza! Ez az újabb orbáni népámítás fölösleges pénzkidobás. Aki visszaküldi, annak tudnia kell, hogy a kormány minden egyes választ adóra mint saját intézkedéseinek támogatójára fog hivatkozni! Amennyiben a szegediek megtisztelnek bennünket azzal, hogy a kitöltetlen konzultációs íveket az MSZP irodájára (Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4.) leadják, mi azokat összegyűjtjük, hulladékgyűjtő telepre szállítjuk, és az érte kapott pénzből az Éhező Gyermekekért Alapítványt támogatjuk” - szól az MSZP szegedi szervezetének csütörtöki nyilatkozata, melyet

Kozma József

elnök jegyez.

Gyimesi: A szegedi szocialisták antidemokratikusak

„Az MSZP ismét megmutatta a demokráciához való viszonyát azzal, hogy arra szólítja fel a szegedieket, hogy ne küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. Az a buzdítás, hogy az emberek ne vegyenek részt a közélet alakításában, egyértelműen antidemokratikus álláspont a szegedi szocialisták részéről” – reagált

Gyimesi László

, a szegedi Fidesz elnöke. A városfejlesztési és külügyi tanácsnok hozzátette, a Fidesz mindig meghallgatta a magyar állampolgárokat, kíváncsi volt véleményükre. A Fidesz szegedi szervezete arra kéri a város lakosait, hogy minél nagyobb számban küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket, a kérdőív ugyanis olyan témakörökkel foglalkozik, amelyek a magyar emberek mindennapjaira lesznek kihatással. „Nem igaz az MSZP által oly gyakran hangoztatott kijelentése sem, hogy színjáték a nemzeti konzultáció, s már eldöntött kérdésekben várják a lakosok véleményét. Az egy nagyon szép gesztus, hogy az Éhező Gyermekekért Alapítványt akarja támogatni a szegedi MSZP. Örülnék, ha a közgyűlésben is olyan döntéseket hoznának, illetve támogatnák a Fidesz elképzeléseit, amik hasonló célokra irányulnak. Az MSZP 8 éves kormányzása alatt ennek az ellentétét bizonyította népnyúzó intézkedéseivel” – reagált az MSZP szegedi szervezetének közleményére Gyimesi László tanácsnok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.