/

A Mátyás térről indultak zarándokok Ópusztaszerre + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ és a nemzet morális és gazdasági válságára és a keresztény értékek melletti kiállásra hívják fel a figyelmet azok, akik részt vesznek június 6-16. között az engesztelő zarándoklaton. Szegedről június 8-án, a Mátyás téri ferences templom elől indult el egy kisebb csoport.

A zarándoklat 2012. június 16-án ér véget Budapesten, ahová az ország minden részéről érkeznek zarándokok. A találkozási pontról, a Szent István Bazilikától a Szent Anna rétig, a záró rendezvény helyszínéig az utolsó kilométereket együtt, gyalog teszik meg a résztvevők.

Szegedről péntek 11 órakor indult el egy csoport, s Ópusztaszerre viszik el a zarándoklat zászlaját. „Délről a kenyeret hozzák, keletről bort viszik, északról vizet, nyugatról evangéliumot” – hangzott el a Mátyás téri templom előtt, ahol Gyulay Endre nyugalmazott megyés püspök áldotta meg a zarándoklatot s a nemzeti szalaggal átkötött kenyeret. A város nevében Hüvös László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő kötött trikolór szalagot a zászlóra.

További részletek a zarándoklatról a weboldalon olvashatóak.

Előző sztori

Színház és dumaszínház a Nyári Kavalkádon

Következő sztori

A JATE Klub a legjobb vidéki szórakozóhely

Legutóbbi hasonló cikkek