Közélet

A Mátyás térről indultak zarándokok Ópusztaszerre + FOTÓK

A Mátyás térről indultak zarándokok Ópusztaszerre + FOTÓK

2012. június 8., péntek
A Mátyás térről indultak zarándokok Ópusztaszerre + FOTÓK

A világ és a nemzet morális és gazdasági válságára és a keresztény értékek melletti kiállásra hívják fel a figyelmet azok, akik részt vesznek június 6-16. között az engesztelő zarándoklaton. Szegedről június 8-án, a Mátyás téri ferences templom elől indult el egy kisebb csoport.

A zarándoklat 2012. június 16-án ér véget Budapesten, ahová az ország minden részéről érkeznek zarándokok. A találkozási pontról, a Szent István Bazilikától a Szent Anna rétig, a záró rendezvény helyszínéig az utolsó kilométereket együtt, gyalog teszik meg a résztvevők. Szegedről péntek 11 órakor indult el egy csoport, s Ópusztaszerre viszik el a zarándoklat zászlaját. „Délről a kenyeret hozzák, keletről bort viszik, északról vizet, nyugatról evangéliumot” – hangzott el a Mátyás téri templom előtt, ahol

Gyulay Endre

nyugalmazott megyés püspök áldotta meg a zarándoklatot s a nemzeti szalaggal átkötött kenyeret. A város nevében

Hüvös László

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő kötött trikolór szalagot a zászlóra. További részletek a zarándoklatról a

weboldalon

olvashatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.