Gazdaság

Záró szakaszban az adóhivatali vesztegetési ügy

Záró szakaszban az adóhivatali vesztegetési ügy

2012. május 16., szerda
Záró szakaszban az adóhivatali vesztegetési ügy

Záró szakaszához érkezett az adóhivatal eddigi legnagyobb vesztegetési ügyének felgöngyölítése, az adóhatóság székesfehérvári kirendeltségén 2008-2010 között folyt vesztegetéssorozatnak immár 73 gyanúsítottja van - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Fazekas Géza

, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: jelenleg a büntetőeljárás dokumentumait rendezik össze, amit az iratismertetések követnek. A nyomozást várhatóan június közepéig befejezi a főügyészség. Az ügy 73 gyanúsítottjának negyede korábban az adóhatóság székesfehérvári kirendeltségén dolgozott, némelyikük vezető beosztásban, rajtuk kívül a gyanú szerint ügyvéd, könyvelő, számos cégvezető és magánszemély vett részt a bűncselekményekben. A szóvivő közölte azt is, hogy a vesztegetések egy több személyből álló, jól működő bűnszervezethez kapcsolhatók, amely szinte minden adóügyi probléma "elrendezését" vállalta. A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítésért általában nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.