Tollaslabda: bajnoki cím és érmek utánpótlás-OB-kről

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április folyamán zajlottak a tollaslabda országos bajnokságok az utánpótlás öt korosztályában. Ezeken a szegedi Tisza Tollas SE-t 9 ifjú sportoló képviselte.

Először április közepén Debrecenben, a nagyerdei sportcsarnokban rendezték meg a 11, a 15 és a 19 éven aluliak OB-jét. A verseny megnyitóján adták át a tavalyi évad “Év játékosa” díjait. A 11 éves fiúk díját Pápai Balázs érdemelte ki, a 15 éves lányok díját pedig Boda Boglárkának ítélték oda.

Szombaton került sor a 11 évesek versenyére. Ebben Pápai Bálint egyesben bronzérmet szerzett. A nagyobbak szombaton a legjobb nyolcig jutottak el, a verseny vasárnap reggel folytatódott a negyeddöntőkkel. Három tiszás egység egészen az elődöntőig jutott, így ők is felállhattak a dobogó harmadik fokára. A 15 éven aluli fiúk párosában Ruzicska Máté végzett a 3. helyen budapesti párjával, Schild Áronnal. A 19 éven aluli lányok között párosban a Németh Ágnes, Boda Boglárka leány páros szerzett bronzérmet, egyesben pedig a mindössze 15 éves Boglárka egymaga is felállhatott a dobogóra.

A 13 és a 17 éven aluliak országos bajnokságának április utolsó hétvégéjén Pécs adott otthont. A 13 évesek mezőnyében Pápai Balázs egyesben bronzérmet, párosban pedig ezüstérmet szerzett. Párja a bodajki Brachmann Huba volt. Balázs érmeinek értékét növeli, hogy a többi érmes jövőre “kiöregszik” ebből a korosztályból, Balázs viszont marad U13-as, hiszen 1 évvel fiatalabb a többi érmesnél. A csattanó a verseny végére maradt. Az utolsó döntő a 17 éves leány páros volt, szegedi érdekeltséggel. Boda Boglárka az U19-es szép eredmény után itt tette fel a koronát idei teljesítményére, párjával, a zagyvarékasi Kispál Katával megnyerte a döntőt, így idén is magyar bajnok lett.

Az OB-ken részt vett Tisza Tollas SE-s versenyzők: Boda Boglárka, Gellért Benedek, Káity Sára, Németh Ágnes, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Pápai Violetta, Ruzicska Máté, Tóth Hanna.
Felkészítő edzők: Horváth Emőke és Hatvani Csaba

Előző sztori

Labdarúgás: Magyarország a 35. a világranglistán

Következő sztori

Határsértőket rejtett az erdő