Gazdaság

Megmaradnak a makói kórház funkciói

Megmaradnak a makói kórház funkciói

2012. május 18., péntek
Megmaradnak a makói kórház funkciói

Minden olyan ellátás megmarad a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban, amely eddig működött; a hódmezővásárhelyi kórházzal való integráció következtében ugyanis kikerült a funkcióváltó kórházak sorából - közölte a fenntartó részéről a Dél-alföldi Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központ igazgatója pénteken Makón.

Mészáros János

elmondta: az együttműködés biztosítani tudja azokat a feltételeket, melyekkel a makói kórház összes funkciója és aktív ágyainak nagy része megtartható. Korábban szó volt róla, hogy a funkcióváltó kórházak közé kerülve aktív ágyainak jelentős részét elveszíti az intézmény, és megszűnhet a szülészeti, a gyermekgyógyászati és a neurológiai ellátás. Az együttműködésnek köszönhetően azonban ez nem történik meg - tette hozzá.

Dehelán Aurélia

, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet orvos igazgatója elmondta: a tárgyalások következtében a szülészeti osztály megmarad, a gyermekellátást 24 órás ügyeleti rendszerben zavartalanul végzik a jövőben is. A neurológiát más intézményekhez hasonlóan a belgyógyászatba integrálva működtetik tovább.

Kallai Árpád

, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója hangsúlyozta: mindkét térségnek erős kórházra van szüksége egy olyan rendszerben, amely biztonsággal tudja ellátni a betegeket; és bár döntés született a két intézmény együttműködéséről, a tagintézményeknek meg kell tartaniuk bizonyos fokú önállóságukat. "Szeretném megerősíteni, hogy a kezdetektől fogva segítő kezet kívántunk nyújtani, hiszen a makói kórház nem volt abban a helyzetben, hogy minden funkcióját megtarthassa, és a mostani állás már sokkal előnyösebb, mint a néhány hónappal ezelőtti" - mondta a főigazgató. Hozzátette: minden aktív dolgozóra szükség van a rendszerben, hiszen "ma az egészségügyi dolgozók kincset érnek Magyarországon". Az együttműködés előnyei között említette, hogy az integrált formában működő intézmények könnyebben férnek hozzá uniós forrásokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.