Labdarúgás: vasárnap a Szarvas látogat Vásárhelyre

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának hétvégi 25. fordulójában a kiesés elől menekülő Szarvasi FC látogat Vásárhelyre.

Két hazai vereség után a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón a HFC számára csak a győzelem lehet elfogadható eredmény, hiszen a vásárhelyiek a begyűjtésre váró három ponttal nem csak saját középmezőnybeli pozíciójukat erősíthetnék meg, hanem a Makó csapatának is segíthetnének a benntmaradásért vívott küzdelemben, a jelenleg legnagyobb riválisnak számító szarvasiak legyőzésével.

Az ősszel lejátszott szarvasi mérkőzés két ellentétes félidő után döntetlenre végződött. Az első játékrészben a vásárhelyiek több góllal vezethettek volna, de csak egyszer találtak be, szünet után viszont a Bárkányi kiállítását követő büntetőből egyenlítettek a hazaiak és az utolsó félóra egyértelműen a szarvasiakról szólt.

Az elmúlt bajnoki évben lejátszott HFC – Szarvas összecsapások gólokban gazdag 90 perceket és mindkétszer nagy arányú vásárhelyi sikert hoztak. A 2010 őszén lejátszott hazai találkozót 5-2-re nyerte a HFC, 2011 tavaszán még ennél is nagyobb volt a két csapat közötti különbség, a vásárhelyiek Szarvason is nyertek 5-1-re.

Vasárnap valószínűleg egy kisebb arányú győzelemmel is megelégedne a kék-sárga legénység, bár az előjelek egyértelműen a HFC mellett szólnak. A vásárhelyieknél a rutinos kapus, Kovács Krisztián felépült sérüléséből, Antal Krisztián pedig az elmúlt héten letöltötte egy mérkőzésre szóló sárga lapok miatti büntetését, így Szűcs Róbert egyedül a Diákolimpiai Országos Döntőben, a vásárhelyi sportosztályos csapattal Zalaegerszegen szereplő Rácz Lászlóra nem számíthat. A vendégeknél a hírek szerint jóval több a gond. Ami biztos, hogy az eddig 5 gólos támadó, Klimaj és a középpályán meghatározó játékosnak számító, eddig 3 gólt jegyző Bakró kiállításuk miatti eltiltásukat töltik, míg a békés megyeiek legrutinosabb játékosa, az idén egy gólt szerző Závoda Gábor az elmúlt fordulóban “besárgult”, így ő sem léphet pályára Vásárhelyen. A szarvasiak leggólerősebb támadója, a hatgólos Somogyi hetek óta sérüléssel bajlódik és hasonló gondjai vannak Demcsáknak is, mindkettőjük pályára lépése kérdéses. Az viszont biztos, hogy az elmúlt heti bajnokit az angol FA Kupa döntőjének megtekintése miatt kihagyó, ősszel még vásárhelyi színekben szerepelt Piti László ellenfélként tér vissza a vásárhelyi stadionba. A szarvasiak az elmúlt bajnoki fordulóban a második félidő közepéig remekül helytálltak a második helyezett Dunaharaszti otthonában és csak a 71. percben ellenük megítélt büntető törte meg a vendégek reményeit. Somogyi mester dicsérte is csapatát, szerinte egy vállalható vereséget szenvedtek, ahol a védekezésük jó volt, viszont a tréner szerint gólerős támadók hiányában nincs esélyük az eredményes szereplésre. A szarvasiak hét közben magyar kupa mérkőzésen 4-0-ra győztek Tótkomlóson, ami azt mutatja, hogy nagy hiba lenne ha a vásárhelyiek lebecsülnék őket.

A várható kezdőcsapatok:
HFC: Kovács K. – Boros, Kavarics, Antal, Marton – Varga M., Sipos, Bakos/Juhász I. S., Varga I. – Kökény, Domonkos. Csere: Hegedűs (kapus), Huszár, Horváth R., Lékó, Molnár Zs.
Szarvas: Szabó B. – Benczur, Pákozdi, Petykó, Csellár – Kiszel, Mike, Murvai, Kristóf – Furár, Piti. Csere: Valastyán (kapus), Kugyela B., Bogdán P., Darida P.

Így játszott a Szarvas a múlt héten:

Dunaharaszti MTK – Szarvasi FC 2-0 (0-0)
Szarvas: Szabó B. – Benczur, Pákozdi, Petykó, Csellár – Murvai (Kiszel 73′), Mike, Závoda, Kristóf – Furár (Kugyela 80′), Bogdán P. (Darida P. 73′). Edző: Somogyi János.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsén (2011. 10. 22.)

Szarvasi FC – HFC 1-1 (0-1)
Szarvas: Szabó B. – Pákozdi, Ferenczi, (Závoda 75′), Petykó, Csellár – Nagy r., Mike, Bakró, Jurecska (Furár 67′) – Klimaj (Kristóf 67′), Somogyi. Edző: Sompgyi János.
HFC: Kovács K. – Huszár, Antal, Bárkányi, Marton – Varga M. (Mátó 89′), Sipos, Bartyik, Potloka (Major L. 90′) – Kökény, Domonkos (Piti 88′). Edző: Szűcs Róbert.
Góllövők: Somogyi (61′ – 11-esből), ill. Domonkos (27′).
Kiállítva: Bárkányi (61′).

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: Kecskemét – Vásárhely párharc a 13. helyért az NB I/B-ben

Következő sztori

Biciklievolúció a múzeumban + VIDEÓ, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek