Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: A gála elmaradt, nyert a Kosársuli az NB I/B-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Sikerrel vette az NB I/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság alsó házi rájátszásának második körét az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli.

A vásárhelyiek az elmúlt heti 26 pontos idegenbeli győzelem után pénteken este hazai pályán szoros mérkőzésen ugyan, de újra legyőzték a Tiszaújváros csapatát, így a 13. helyezésért játszhatják a befejező kör párosmérkőzését.

Schéda Martin középtávolról szerzett kosarával kezdődött a találkozó, de a vendégek egyik centere, Lajsz azonnal egyenlített, sőt Mohácsi a dupláját követően értékesített büntetőjével átvette a vezetést a Phoenix (3.perc: 4-5). A következő percekben a hazaiak bedobója, Vas Péter előbb távolról dobott egy duplát, majd a nevéhez fűződött a találkozó első triplája, ezt követően pedig értékesítette a javára megítélt büntetőket is, miközben a vendégektől csak Tóth Tamás tudott pontot szerezni (6.perc: 11-7). Lassan csordogáltak az események, mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. Mócsai beállításával kissé felpörgött a játék, Vas pedig megismételte a dupla-tripla kombinációját és máris tíz ponttal vezetett a Kosársuli (9.perc: 19-9). A negyed utolsó percében Lajsz és Benőcs kosaraival azonban hét pontra csökkent a hazai előny.

A szenzációsan dobó Vas Péter triplájával kezdődött a második negyed, a hazaiak játékosa ekkor már 15 pontnál járt. Az újvárosiaktól szinte csak Lajsz Gergely tudta tartani a lépést a hazaiakkal, ő viszont becsülettel tette a dolgát, a második negyed elejéig már tíz pontot szorgoskodott össze (14.perc: 25-17). Kukla centerkosara után Pöstényi is bedobta az első vendég triplát. Sok volt a hiba, eladott labdák és rossz dobások jellemezték a negyed közepét. A játékrész utolsó három perce szerencsére ismét a kosárlabdáról szólt, Lajsz és Tóth T. duplái között Vas Péter ismét kintről célzott jól, majd Kóthay triplájára Schéda közelről válaszolt (19. perc: 34-27). Az utolsó másfél perc azonban kizárólag a vendégeké volt, akik Sebők és Mohácsi duplája után Kóthaynak az utolsó másodpercben dobott triplájával ki is egyenlítettek (34-34).

A nagyszünet utáni közel kétperces gólcsendet a vendégek fiatal centere, Mohácsi törte meg és ezzel a kosárral hosszú idő után ismét vezetett a Tiszaújváros (22.perc: 34-36). A következő percekben felváltva estek a kosarak, a hazai oldalon elsősorban Vas és Schéda, míg a vendégeknél Mohácsi és Lajsz húzta a csapata szekerét (26.perc: 47-43). A negyed hajráját ezúttal nem rontották el a hazaiak, elsősorban Mócsai és Schéda játszott ponterősen, de a náluk is fiatalabb Czuprák is jókor talált be, így 53-50-ről 60-52-re elment a Kosársuli.

A tiszaújvárosiak azonban nem adták fel és a záró negyed elején Lajsz és Mohácsi kosarával négy pontra csökkentették hátrányukat. Időt is kért Elek András, a hazaiak mestere, de hiába. Réti András közelijével folytatódott a találkozó, amikor Vas Péter két pontos közép-távolival megpróbálta lehűteni a vendég reményeket (33.perc: 62-58). Az újvárosisak ekkor már nem az összetett győzelemért, hanem saját önbecsülésükért játszottak. Mohácsi és Pöstényi remekelt és öt perccel a vége előtt már ismét náluk volt az előny (66-67). Vas Péter azonban ezen a napon egészen kiválót produkált, ami egy újabb tripla-dupla variációt jelentett (71-67). Az utolsó két percben a vendégek megpróbáltak legalább győzni Vásárhelyen, ezért erőltették a kinti dobásokat, de Tóth T., Pöstényi és Mohácsi is hibázott, így a vásárhelyiek kettős győzelmet aratva a 13-dik, míg az újvárosiak a 15-dik helyezésért játszhatnak tovább. A Kosársuli ellenfele a vasárnap délután sorrakerülő Kecskeméti Főiskola – Veszprémi Egyetem találkozón dől el. Az első mérkőzést a kecskemétiek 26 ponttal nyerték Veszprémben.

Kosárlabda NB I/B rájátszás a 13-16. helyért második mérkőzés:

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 78-74 (20-13, 14-21, 26-18, 18-22)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Vétek, Lövész, Radnóti.
Kosársuli: Vejinovics 4, Czibere, Vass 33/15, Schéda 14/3, Kukla 8. Csere: Mócsai 15, Kiss, Rácz, Czuprák 4, Szilágyi. Edző: Elek András.
Tiszaújváros: Kóthay 8/6, Tóth T. 5, Pöstényi 14/6, Mohácsi 18/3, Lajsz 18. Csere: Sebők 4, Benőcs 5/3, Réti A. 2, Radányi. Edző: Benőcs Tibor.

Elek András: “Nem játszottunk jól, de jól küzdöttünk. Kár, hogy nem látták többen.”

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A csapatkapitány a nyolcadik szegedi szezonjára készül.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megszűnik a látogatási időkorlát a vásárhelyi strandon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De továbbra is csak a kültéri medencék üzemelnek.

Tovább olvasom

Sport

FK-siker a járvány utáni első szegedi futballmérkőzésen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A találkozó apropóját a Molnár „Zsozsi” lelátó újraavatása szolgáltatta.

Tovább olvasom

Aktuál