Közélet

Kínai nagykövet a szegedi Konfuciusz Intézetben + FOTÓK

Kínai nagykövet a szegedi Konfuciusz Intézetben + FOTÓK

2012. május 25., péntek
Kínai nagykövet a szegedi Konfuciusz Intézetben + FOTÓK

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Feszty-körképet nézett és konflison is ült Gao Jian, a Kínai Népköztársaság nagykövete, aki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Konfuciusz Intézetének a létrehozásáról szóló megállapodás kapcsán látogatott Csongrád megyébe, s beszélt a polgármesterrel és az egyetem rektorával is.

Csongrád megyei látogatásának első állómása az emlékpark volt, ahol

B. Nagy László

kormánymegbízott kalauzolta végig a nagykövetet, a találkozó végén egy eredeti szegedi papuccsal ajándékozta meg a nagykövetasszonyt a kormánymegbízott, aki elmondta, hogy a személyes találkozónak fontos jelentősége van Csongrád megye szempontjából, hiszen a nemrégiben elfogadott „keleti nyitás” stratégiájának értelmében a kormány Kínát hazánk kiemelt külgazdasági partnerének tekinti. Magyarország a kínai gazdaság egyik európai logisztikai központja lehet, és e tekintetben Csongrád megye több olyan lehetőséggel rendelkezik, amely a kínai befektetések számára előnyös lehet.

Látogatás a szegedi Konfuciusz Intézetben

A diplomata a parkból a megyeszékhelyre látogatott, ahol

Botka Lászlóval

, Szeged polgármesterével is találkozott, a delegációval közösen halászlevet ebédeltek, majd

Szabó Gábor

, az SZTE rektora megmutatta a nagykövetnek a Konfuciusz Intézetet, ahol hamarosan kínai és magyar tanárok adhatnak át tudást kínai és magyar egyetemistáknak a több ezer éves keleti kultúráról.

Gao Jiant

szőregi diákok fogadták az intézetnek helyet adó Dugonics téri rektori hivatalban. Az országgyűlés alelnöke,

Ujhelyi István

mutatta be az intézet tantermét, irodáit. Ezután a rektor a szobájában fogadta a diplomatát, s tartott rövid megbeszélést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.