/

A Hit Gyülekezete székházavatója Botka Lászlóval + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelmúlt híres-hírhedt egyetemi, főiskolás bulijainak otthont adó Rhegős Bendegúz helyén egyházi épület létesült. Az egykor zenétől hangos területen új kottákból szólnak a dalok: a Hit Gyülekezetének istentiszteletein csendülnek fel ezentúl vallásos énekek. Az avatón polgármesterünk is megjelent.

Május elején Baktóban adták át a Tölgyeskert Közösségi Központot, a Hit Gyülekezete szegedi közösségi házát. A 80-as években úttörő tábornak, a 90-es években pedig a Reghős Bendegúz egyetemi szórakozóhelynek otthont adó ingatlanon épült fel a modern egyház regionális központja. Az ingatlant 2006-ban vásárolta meg az önkormányzattól az egyház, végül 2012. március 14-én a Tölgyeskert Közösségi Központ megkapta a használatbavételi engedélyt. Megtudtuk, hogy a most birtokba vett 1604 négyzetméteres épület a tervezett 1885 négyzetméteres épületegyüttes első üteme, amely tartalmaz egy 700 négyzetméteres konferenciatermet, irodákat, gyermekmegőrző és egyéb kiszolgáló helyiségeket és egy előadótermet. A központ ünnepélyes megnyitójára elment, s beszédet mondott Botka László, Szeged polgármestere is.

Default thumbnail
Előző sztori

Pénzbüntetésre ítélték "Repülős Gizit"

Következő sztori

Két napon át szállt a frizbi a hétvégén + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek