Bulvár

Gázolásért bosszút állókat ítéltek el Csongrádon

Gázolásért bosszút állókat ítéltek el Csongrádon

2012. május 8., kedd
Gázolásért bosszút állókat ítéltek el Csongrádon

Nem jogerősen egy és három év között szabadságvesztéssel sújtott a Csongrádi Városi Bíróság kedden két férfit és egy nőt, mert súlyosan bántalmaztak egy motorost, aki elsodort egy kislányt.

Az ítélet szerint a későbbi sértett 2011. február 7-én az esti órákban segédmotor-kerékpárjával haladt a csongrádi Nagymező utcán, amikor egy hatéves kislány kivilágítatlan kerékpárjával elé hajtott, és összeütköztek. Mindketten elestek, de egyikük sem sérült meg. A kislány hozzátartozói az utcára szaladtak, de nem a gyereket vizsgálták meg, hanem bántalmazni kezdték a motorost, ütlegelték, majd rugdosták a földre kerülő fiatalembert. A férfinak végül sikerült a kerítésen átugorva bemenekülnie nagymamájának közeli házába. A vádlottak utánamentek, és a kerítésen kívülről azt kiabálták, ha kapnak 50 ezer forintot, nem lesz következménye az ügynek, nem tesznek feljelentést. Később megelégedtek volna 30 ezer forinttal is. A bántalmazás következtében a férfi feje, térde zúzódott meg, agyrázkódása lett, és négy elülső foga kitört. A sértett vallomása szerint bántalmazásában legalább négyen vettek részt, közülük hárman, a gyerek nevelőapja, nagyapja és anyja álltak a bíróság elé. Az elsőrendű vádlott

Lévai Sándor Vilmost

társtettességben elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, valamint társtettességben elkövetett garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, és ezért különös és erőszakos többszörös visszaesőként halmazati büntetésként három év fegyházra ítélte, és kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből. Az egy másik bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi látható megkönnyebbüléssel vette tudomással a kiszabott büntetést. Az ítélet indoklásában

Badóné Murányi Edit

bíró elmondta, hogy a férfira a bűncselekmények miatt kiszabható büntetés felső határa tíz év szabadságvesztés. A kislány szintén büntetett előéletű nagyapja egy év négy hónap börtönt, édesanyja egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügyész a büntetések súlyosbítása érdekében jelentett be fellebbezést, az első- és a harmadrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet, a másodrendű vádlott felmentés érdekében fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.