Közélet

Fokozottabb rendőri jelenlét a személyi pályaudvaron + FOTÓK

Fokozottabb rendőri jelenlét a személyi pályaudvaron + FOTÓK

2012. május 15., kedd
Fokozottabb rendőri jelenlét a személyi pályaudvaron + FOTÓK

Körzeti megbízotti iroda nyílt kedden a nagyállomáson. Az Indóház téren így immár állandó lesz a rendőri jelenlét, ami a közlekedők és a környéken élők biztonságérzetét egyaránt javítja.

A helyiség kulcsát

Fehér Péter

, a MÁV Pályavasúti Területi Központ vezetője adta át

Zélity László

rendőr ezredesnek. A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, ez a hetedik kmb-iroda, amit az elmúlt másfél év alatt nyitottak. A lakossági visszajelzésekből egyértelműen látszik, hogy igénylik a rendőri jelenlétet az emberek. Azért döntöttek úgy, hogy a vasútállomás környékén nyitnak irodát, mert a jelentős az utasforgalom, illetve a személyi pályaudvar műemlék épületének védelme is indokolja a fokozottabb rendőri jelenlétet. Fehér Péter közölte, a rendőrség és a MÁV országos megállapodást kötött, ennek részeként nyílt meg a körzeti megbízotti iroda, ami szorosabbra fűzi a kapcsolatot a vasúttársaság és a rendőrség között. A MÁV Pályavasúti Területi Központ vezetője hozzátette, reméli az esetleges bűncselekményeket is visszaszorítja a rendőri jelenlét. A más településről érkező, helyismerettel nem rendelkező utasoknak nagy könnyebbséget jelent az kmb-iroda megnyitása, hiszen esetleges panaszukat helyben megtehetik. Zélity portálunknak elmondta, a körzeti megbízotti szolgálat vegyes szolgálat, az ezt ellátó kollégák rendészeti és bűnügyi területen egyaránt rendelkeznek tudással és tapasztalattal. Meghatározott időszakonként fogadóórát is tartanak, amit a rendőrség honlapján is meghirdetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.