Sport

Labdarúgás: Bernát a Kisteleket is elintézte

Labdarúgás: Bernát a Kisteleket is elintézte

2012. május 20., vasárnap
Labdarúgás: Bernát a Kisteleket is elintézte

Folytatta tavaszi menetelését a Kiskundorozsma, mely az immár 15 gólos Bernát Péter vezérletével esélyt sem hagyott a tavalyi bajnoknak. Bóka Ferenc legénysége harcban a negyedik helyért!

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Kisteleki TE 4-0 (3-0).

Kiskundorozsma, 200 néző, vezette: Rácz Béla.

Dorozsma:

Kiss - Takács A., Szabó, Németh, Bálint T. (Mórocz 61'), Vangel (Fődi 54'), Marjanucz, Nagy, Pócs, Bernát (Vágó A. 68'), Farkas. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Kistelek:

Kalics - Kordás (Gyetyinás 68'), Gera, Rácz, Kispál (Bárkányi Be. 62'), Koncz R., Rostás, Tóth Á. (Lajos 46'), Koncz M., Piacsek, Keller Z. Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Gólszerző:

Bernát P. 2 (40', 44'), Pócs T. (5'), Nagy N. (63')

Kiállítva:

Koncz M. (86')

Jók:

Pócs T., Szabó Cs., Bernát P., illetve Rácz G. Bóka Ferenc:

"Ma rosszul játszottunk, de ilyen arányban is megérdemelten nyertünk."

Czeigersmidt Roland:

"Gratulálok a Dorozsma győzelméhez! Végigaludtuk az első félidőt, az unalmas másodikhoz pedig nem tudtunk hozzátenni."

Online közvetítésünk:

90. perc:

Vége a mérkőzésnek! Az utolsó említésre méltó esemény Fődi Bence kiugrása volt, a cserejátékos mellé durrantott. Összességében magabiztosan és teljesen megérdemelten tartotta otthon a pontokat a Kiskundorozsma, mely megerősítette ötödik helyét a tabellán, sőt, harcban áll a negyedikért is! Bernátéknak jelenleg 54 pontjuk van, míg az előttük álló Algyőnek 56.

86. perc:

PIROS LAP!

Fölösleges indulatok és kiállítás: Koncz Miklóst küldte le második sárgával a játékvezető. Kár volt ezért! A góllövőlista éllovasára pedig így eltiltás várhat a bajnokság utolsó szakaszában, ami érzékenyen érintheti "aranycipős" álmait is...

81. perc:

Ellaposodott a találkozó, sérülés miatt áll a játék. Békés játszadozást hoz a hajrá, tekintettel a kialakult nagy különbségre.

77. perc:

Egy szép dorozsmai támadás végén Takács András beadása nem talált középen embert, mivel a belsők közül senki sem mozdult. Gyönyörű kombináció előzte meg egyébként a centerezést. Ezekben a percekben úgy tűnik, a kékek kedvüket veszítették, ha már több mint hetven percen át szinte semmi sem jött nekik össze. Most kicsit visszarendeződtek, nem erőltetik a támadásvezetést.

72. perc:

Sokat dolgozik a szépítő gólért a Kistelek, ezért dicséret illeti őket. Koncz Miklós fordulásból, laposan lőhetett ebben a pillanatban, könnyedén hárított Kiss.

69. perc:

Kettős csere: mindkét együttes kihasználta utolsó változtatási lehetőségét. Vágó Andor váltotta a meccs egyik hősét, a kétgólos Bernát Pétert a hazaiaknál, Kordás Nándort pedig Gyetyinás István a vendégeknél. Szépíthetett volna közben a Kistelek: egy jobboldali beadás mintegy 8 méterre a kaputól egyedül találta Koncz Róbertet, ám picit magas volt a centerezés, így fölé szállt a fejes.

63. perc:

GÓÓÓL 4-0!

Ami az előbb elmaradt, illetve kimaradt, az ezúttal már nem, itt a negyedik! Bernát Péter kapott labdát a félpályánál, rávezette két védőre, megkeverte őket, majd a bal oldalon üresen beinduló Nagy Norbert elé tálalt. 12 méterről tüzelhetett Nagy, Kalics még beleért, de a labda így is a kapu közepében landolt. Ha az első félidőben kritizáltuk kicsit Bernátot, mert nem passzolt, most meg kell dicsérnünk önzetlenségéért!

62. perc:

A Kistelek második cseréje: Kispál István kapott pihenőt, a mindössze 16 esztendős tehetség, Bárkányi Bence pedig szűk félórát.

61. perc:

Pócs Tamás húzott el a bal szárnyon, centerezését a kapu torkából tolta mellé Takács András. Óriási lehetőség volt, de sikerült kihagyni, így nem született meg a negyedik gól.

61. perc:

A jól teljesítő Bálint Tamást Mórocz Zsolt váltotta.

56. perc:

26 méterről végzett el szabadrúgást Koncz Róbert. Labdája a jobb alsóba tartott, Kiss kapus nagyot nyújtózva tolta szögletre. Többet támad most egyébként a Kistelek, igyekszik szépíteni, a Dorozsma visszavett a tempóból. Bóka Ferenc is változtatott közben: Vangel Rolandot rendelte le a pályáról, s Fődi Bencének adott lehetőséget.

50. perc:

Koncz Miklós és Kiss János versenyfutását figyelhettük, a kapus egy gondolattal megelőzte a támadót, így menteni tudott. Ezt követően kisteleki szöglet következhetett, a védők könnyedén fejelték ki a bogyót. Kicsit csendesebben kezdődött egyébként ez a játékrész, mint az első, reméljük, feljavul majd a játék. Persze az állás tudatában kérdés, melyik csapat vállalkozik komolyabb erőfeszítésekre...

46. perc:

A háromgólos előnyt kiharcoló hazai legénység kezdte meg a játékot a második felvonásban. Könnyen lehet, hogy örömfocit láthat majd tőlük a közönség. A Kistelek egyet cserélt, Lajos Róbert érkezett Tóth Ádám helyére.

SZÜNET

45. perc:

Vége az első játékrésznek. Bár kulturáltan, szimpatikusan futballozik a Kistelek, esélye sincs egyelőre Dorozsmán.

44. perc:

GÓÓÓL 3-0!

Rögtön itt is van Bernát tizenötödik bajnoki találata a megye I-ben. Történt, hogy Pócs egyedül tört kapura a bal oldalon, de lelassított, beérték, majd kicselezte emberét, aki felrúgta. Tizenegyes! A büntetőt Bernát Péter a bal felsőbe vágta, Kalicsnak nem volt esélye.

40. perc:

GÓÓÓL 2-0!

Megduplázta előnyét a Dorozsma, mégpedig legnagyobb ásza révén. A félpálya környékéről indult Bernát Péter egy előreívelésre, a kapus és a középső védő is előnyösebb helyzetben volt, de nagyot sprintelt a támadó, s miközben a két kisteleki egymásra várt, ő közbeugrott, majd elvitte a bogyót, s az üres kapuba gurított. Ez volt a 14. találata tavasszal!

38. perc:

Próbálkoznak a látogatók, de akcióik rendre elhalnak a dorozsmai védelmen. A hátsó alakzatból ki kell emelni Bálint Tamás teljesítményét, aki remek helyezkedése révén több támadást is megakasztott az elmúlt percekben.

35. perc:

Farkas Ádám nagyszerű ütemben húzta meg a bal szárnyon, majd pontosan centerezett Bernát Péter elé, a támadó azonban kivárt, totojázott, így végül szerelni tudták a kisteleki védők. A mezőnyben egyébként Konczék is tetszetősen kombinálnak, ám valamivel veszélyesebb a Dorozsma. S ami a legfontosabb: vezet is 1-0-ra.

30. perc:

Egy-egy lehetőségről számolhatunk be mindkét oldalon. Koncz Miklós 28 méteres szabadrúgása hatalmas erővel tartott a léc alá, Kiss kapus azonban ügyesen védte. Ezt követően odaát egy Kalicsról kipattanó labdát Szabó Csaba próbált az üres kapuba juttatni, de nem járt sikerrel. A nézők már gólt kiáltottak, ám a hazai labdarúgó fölé emelt...

24. perc:

Állandósult és erősödött a fehér mezesek mezőnyfölénye. A hazaiak többször is eljutottak a kisteleki tizenhatosig, ott azonban rendre rossz döntéseket hoztak: vagy túlcselezték magukat, vagy rosszul sikerültek a továbbítások, újabb helyzet így nem alakult ki.

20. perc:

A dorozsmai Takács András került lövőhelyzetbe, de nem vállalta el, helyette rosszul passzolt.

19. perc:

Piacsek Máté jobb oldali beadását mentették a dorozsmai védők. Enyhe fölényben talán a Bóka-legénység, ám igencsak mozgalmas a találkozó, mindkét alakulat játékosai rengetegen változtatják a helyüket, nem szűkölködünk a szép megoldásokban.

15. perc:

Jó a mérkőzés, mindkét gárda gólra törően focizik. Előbb Bernát tört előre egy az egyben, lefordult védőjéről, de nem a teljesen üresen álló Farkas Ádámhoz játszott, hanem a rövidet vette célba, Kalics azonban jól zárta a sarkot, s szögletre hárított. A túloldalon Koncz Róbert 28 méterről vállalkozott kapáslövésre, a remek kísérlet a felső lécen csattant.

9. perc:

Magához tért a Kistelek, s néhány veszélyes megmozdulással jelezte, nem akar pont nélkül távozni. A hazai védelem az imént bizonytalankodott, csak üggyel-bajjal mentett egy előreívelést.

5. perc:

GÓÓÓL 1-0!

Heves dorozsmai rohamok végén vezet a hazai gárda! Az első hazai lövést még sikerült hárítania kapusnak, majd 24 méterről Pócs Tamás bombázott a hálóba Kalics Dániel bal keze mellett, a portás erre már nem tudott reagálni. A 19 esztendős fiatalember második alkalommal zörgette meg a hálót ebben a bajnokságban.

1. perc:

Igazi nyári időben kezdődhet a mérkőzés mintegy 200 néző előtt. A hazaiak tiszta fehérben, míg a vendégek tiszta kékben lépnek pályára. A látogatók térfele most árnyékban, a dorozsmaiakét süti a nap. Az ifimeccsen 2-1-et a kistelekiek nyerték. Major László, az Orosháza mestere azt mondja, az az együttes nyerhet, melynek ásza - Bernát Péter, illetve Koncz Miklós - nagyobb kedvvel futballozik ma. Meglátjuk!

A találkozó elé:

Tavaszi szárnyalásának köszönhetően a Kiskundorozsma nemcsak feljött a tabella ötödik helyére, de egyértelműen célba vette a negyedik pozíciót is. Az Algyő szombaton meglepetésre 1-1-et játszott a sereghajtó Balástyával, így most 56 pontos, míg a dorozsmaiak 51-ről indítják a vasárnapot, akárcsak - s ez számukra szintén kedvező hír - a Tápén 3-1-es vereséget szenvedő Csongrád. A 32 pontos Kistelek jelenleg tizedik, stabil tagja a középmezőnynek. A két fél őszi összecsapásán 2-1-es hazai győzelem született,

Koncz Miklós

duplájára akkor

Péter Sándor

válaszolt. Apropó, Koncz Miklós! A kistelekiek mesterlövészek múlt heti, Nagymágocs elleni ötösével átvette a vezetést a góllövőlistán, 23 találatnál tart. Őt a csongrádi

Nagy Ádám

(22) és a mórahalmi

Szőke Péter

(20) üldözi. Dorozsmai oldalon is található azonban egy kiváló gólvágó,

Bernát Péter

, aki télen a Szeged 2011-ből igazolt a megyei I. osztályba, s immár 13 alkalommal köszönt be a kapusoknak! A kérdés tehát egyértelműen az lehet vasárnap: Bernát Péter vagy Koncz Miklós vezeti-e sikerre az övéit?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.