Kultúra

A legjobb alternatív színházi előadások a Thealteren

A legjobb alternatív színházi előadások a Thealteren

2012. május 23., szerda
A legjobb alternatív színházi előadások a Thealteren

Több különleges produkció mellett az elmúlt évad legjobb alternatív színházi előadásait is láthatja a közönség a július 23-án kezdődő szegedi Thealter Fesztiválon, amely Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi seregszemléje - közölte Balog József, a szervező MASZK Egyesület vezetője szerdán a Tisza-parti városban.

A Független Előadóművészeti Szövetséggel (FESZ) közösen megszervezett fesztiválra hat szemleprodukciót hívtak meg, a rendezvény vendége lesz a Titkos Társulat A pitbull cselekedeteivel, Réti Anna a Vis-a-vis című produkcióval,

Duda Éva

Társulata a Stop 'n' Góval, a Hodworks a Basse Danse-szal, Ágens a nőInTime-mal, valamint láthatja a közönség a TÁP Színház és a Katona József Színház koprodukciójában készült Cserenadrág című produkciót. A fesztiválra új darabok is készülnek a Thealter helyszín specifikus, nyílt alkotói pályázatára. Így négy jellegzetes szegedi színhelyen - egy 101 éves bérházban, a Szabadság úszóházon, a bölcsészkar Auditórium Maximumában és egy romkocsmában - születnek majd produkciók. Az így létrejött új alkotásokból választják ki a fesztivál fődíjas produkcióját. Először idén ítélték oda A fesztivál díszvendége címet a FESZ tagságának szavazatai alapján. Így a fesztiválon Pintér Béla és Társulata mutatja be repertoárjának legjelentősebb előadásait. A fesztivál a korábbi évek karakterét megőrizve izgalmas kelet- és dél-európai színházi előadások közül is válogat és vendégül lát határon túli magyar alkotókat is. A rendezvény nyitó előadása a MASZK Egyesület és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a határ menti létet és kapcsolatokat bemutató Pass-port projektjének második, a magyar oldalon gyűjtött tapasztalatokat feldolgozó darabja lesz. Ingyenes kísérőprogramokban sem lesz hiány: egyaránt szerveznek utcaszínházat és workshopot, megjelenik az Ex-stasis, a fesztivál ingyenes napilapja, lesz Thealter Rádió és naponta frissülő Thealter-blog is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.