A foci és az olimpia húzza a tévépiacot

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A foci-Eb és az olimpia miatt látványos bővülésre számítanak az idén a tévékészülék-gyártó és -forgalmazó cégek, ugyanakkor a készülékek ára várhatóan magasabb lesz – írta a Népszabadság szombaton.

A drágulás oka, hogy a belépő szintű készülékek piaca telítetté vált, a legolcsóbb termékeknél a további árverseny már ráfizetéses, de a fogyasztók is a jobb minőséget és a nagyobb képátlójú készülékeket keresik – mondta a lapnak Rippel Attila, a Panasonic Magyarország kereskedelmi igazgatója. Úgy véli, a hagyományos LCD-tv lassan kiszorul a piacról, ma már az eladott készülékek 90 százaléka full HD (a legmagasabb képfelbontású), annak ellenére, hogy a tv-adások jelentős része még normál felbontású.

A tv-piac idei várható dinamikus növekedését 2-3 gyengébb év előzte meg, amikor az eladások nem nőttek a gyártók által várt ütemben, sőt bizonyos területeken még visszaesést is elkönyvelt a szektor. Rippel Attila szerint a trendforduló tavaly év végére tehető, a Panasonic például november-decemberben 30 százalékos bővülést regisztrált az egy évvel korábbihoz képest – írta a Népszabadság.

Default thumbnail
Előző sztori

82 év után ismét FIFA-kongresszus Magyarországon

Következő sztori

Drogbáék kiénekelték a sajtot... - Bayern – Chelsea: a helyszínről jelentjük III.

Legutóbbi hasonló cikkek