Sport

A foci és az olimpia húzza a tévépiacot

A foci és az olimpia húzza a tévépiacot

2012. május 19., szombat
A foci és az olimpia húzza a tévépiacot

A foci-Eb és az olimpia miatt látványos bővülésre számítanak az idén a tévékészülék-gyártó és -forgalmazó cégek, ugyanakkor a készülékek ára várhatóan magasabb lesz - írta a Népszabadság szombaton.

A drágulás oka, hogy a belépő szintű készülékek piaca telítetté vált, a legolcsóbb termékeknél a további árverseny már ráfizetéses, de a fogyasztók is a jobb minőséget és a nagyobb képátlójú készülékeket keresik - mondta a lapnak

Rippel Attila

, a Panasonic Magyarország kereskedelmi igazgatója. Úgy véli, a hagyományos LCD-tv lassan kiszorul a piacról, ma már az eladott készülékek 90 százaléka full HD (a legmagasabb képfelbontású), annak ellenére, hogy a tv-adások jelentős része még normál felbontású. A tv-piac idei várható dinamikus növekedését 2-3 gyengébb év előzte meg, amikor az eladások nem nőttek a gyártók által várt ütemben, sőt bizonyos területeken még visszaesést is elkönyvelt a szektor. Rippel Attila szerint a trendforduló tavaly év végére tehető, a Panasonic például november-decemberben 30 százalékos bővülést regisztrált az egy évvel korábbihoz képest - írta a Népszabadság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.