Sport

Szelek szárnyán – vitorlát bontottunk a Tiszán + VIDEÓ, FOTÓK

Szelek szárnyán – vitorlát bontottunk a Tiszán + VIDEÓ, FOTÓK

2012. április 18., szerda
Szelek szárnyán – vitorlát bontottunk a Tiszán + VIDEÓ, FOTÓK

Itt a jó idő, indul a hajózási szezon a Tiszán. A Telin TV és a SZEGEDma.hu is vízre szállt, hogy megismerkedjen a vitorlázás fortélyaival és szépségével.

Mi, szegediek igazán szerencsések vagyunk, hiszen amellett, hogy egy mediterrán típusú városban élhetünk, egy gyönyörű folyónk is van. A Tisza medencés kikötőjében a Telin TV és a SZEGEDma.hu közös stábja is kipróbálta a vitorlázást. "A vitorlásszezon akkor indul, amikor elkezd fújni a szél" - magyarázta hajójában ülve

Kipper György

, a Tiszavirág Sportegyesület elnöke. Mint mondta, a hűvös fuvallatok miatt alaposan fel kell öltözni a vízre szállóknak, a nagy munkában pedig jócskán ki is melegednek. A hajó, mellyel vízre szállt a stáb, háromfős, verseny alatt azonban két személy is elég az irányításához. A biztonságos elvezetéséhez azonban kishajó- és vitorlásvezetői vizsgát kell letenni: ehhez minimum 18 évesnek kell lenni, és úszni is tudni kell. Az elméleti órákon túl (melyeket az SZTE Sportközpontban tartanak) a gyakorlatban is be kell mutatni tudásukat a leendő hajósoknak, ezzel az egyetem hallgatói a testnevelés órát is kiválthatják. "A Tisza-nyújtotta lehetőségek töredéke van csak kihasználva szegedi viszonylatban" - hangsúlyozta Kipper György.

Kísérjen el bennünket hajóútjukra (Szegedi Panoráma, 2012. április 13.!)

http://www.youtube.com/watch?v=Nw_mRi5b4Zw

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.