Kultúra

Szegedi verskommandó tiszta szívvel: így szavaltok ti! + VIDEÓ

Szegedi verskommandó tiszta szívvel: így szavaltok ti! + VIDEÓ

2012. április 12., csütörtök
Szegedi verskommandó tiszta szívvel: így szavaltok ti! + VIDEÓ

A Költészet Napja alkalmából kíváncsiságunkat kielégítvén utcára vonultunk, hogy kiderítsük, ismernek-e verseket a szegediek. Videónkon az utca emberei: diákok és közéleti szereplők.

Verskommandónk Szeged belvárosát ellepve szerda délután mindenkit megállított az utcán, és arra kértük a járókelőket, hogy egy szabadon választott verset vagy annak egy részletét (megelégedtünk pár sorral is) szavaljanak el. A megszólítottak között akadtak közéleti szereplők, médiamunkások, diákok és egy önkormányzati képviselő is. Egy-két kivételtől eltekintve mindenki eleget tudott tenni kérésünknek, aki nem, azt bizonyára a verskommandó kamerás támadása bénította le. Aki végképp nem tudott semmit, az betegségre hivatkozott, valószínűleg mindig harminchat fokos lázban ég... Belvárosi tekergésünk alkalmával örömmel fedeztük fel, hogy több helyszínen tartottak felolvasásokat, zömében fiatalok részvételével.

Így szavaltok ti:

http://www.youtube.com/watch?v=tXuLxkJbzo0&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.