Sport

Turulbajnokság a belvárosban

Turulbajnokság a belvárosban

2012. április 10., kedd
Turulbajnokság a belvárosban

A reneszánszát élő szegedi sportágban, a turulban is megkezdődik a szezon. Vasárnapig lehet nevezni az április 17-én kezdődő versenyre.

A játékot 1903-ban a szegedi Halácsy Antal találta ki. A játékot 5×10 méteres pályán űzik, a használt teniszlabdát 2 méter magasan kifeszített háló felett lepattanás nélkül ütik egymásnak a játékosok egy különleges, kör alakú faütővel, melynek hátoldalának közepéből áll ki a nyél. A cél a teniszhez hasonlóan hat pontot elérni kettő különbséggel, női egyéniben, párosban és vegyes párosban 2 nyert játszmáig, férfi egyéniben 3 nyert szettig. A játék sajátossága, hogy mindig az előző labdamenetet elveszítő fél adogat. Az Évadnyitó Városi Turul Bajnokságot április 17-én, kedden rendezik meg az SZTE Boldogasszony sugárúti Juhász Gyula gyakorló iskolájának udvarán 14 órától. Nevezési határidő április 15. éjfél. Nevezni a gyongyijoo@yahoo.com e-mail címen lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.