Sport

Labdarúgás: győzelemmel hangolt áprilisi hadjáratára az FK + FOTÓK

Labdarúgás: győzelemmel hangolt áprilisi hadjáratára az FK + FOTÓK

2012. április 1., vasárnap
Labdarúgás: győzelemmel hangolt áprilisi hadjáratára az FK + FOTÓK

Az FK 1899 Szeged szombat kora este újabb villanyfényes mérkőzésen a Szőregi Rákóczi SE együttesét fogadta.

Korábban a két gárda csak egyszer találkozott hivatalos formában, az őszi szezonban Szőregen alapos verést mértek az FK-ra, így volt miért visszavágni a kék-feketéknek. A Rákóczi tavasszal nem szerepel olyan magabiztosan, mint tette azt ősszel: az első három meccsükön egy győzelem mellett két döntetlent hoztak össze. Ellenben a Hüvös-fiúk eddig hibátlanok, mindhárom idei meccsüket behúzták. Tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó, a csapatok keresték egymáson a fogást. Jobbára a mezőnyben folyt a küzdelem. A félidő derekán egy szép akció után örülhettek az ismét fantasztikus szurkolást bemutató kék-fekete ultrák.

Dóra, Csuka

volt a labda útja, utóbbi remekük tálalt a hosszú oldalon érkező

Stefkovicshoz

, aki higgadtan a kapus mellett elgurította a játékszert (1-0). Ezzel megszerezte első bajnoki találatát diszkoszvetős mezben. A bekapott gól hatására magasabb fokozatra kapcsoltak a vendégek. Tóth Tamás által irányított Szőreg beszorította az FK-t, de helyzetig nem jutottak el. Fordulás után szinte lemásolták az első félidőben látottakat a csapatok. Talán némi mezőnyfölényben futballoztak a kék-feketék, azonban igazi veszélyt nem jelentettek a vendégek kapujára. A Szőreg még ennyit sem tett meg az egyenlítés reményében. Küzdöttek becsülettel, de a mérkőzés egésze alatt mindösszesen egy alkalommal lőttek kapura, amit a hazaiak kapusa,

Brunczvik

biztosan védett. Ez bizony még ezen a szinten is kevés. A FK egy szerencsés góllal növelte előnyét, amivel később kiderült, be is biztosította a győzelmet.

Imre Z.

által elvégzett szöglet után az egyik vendégjátékos lábáról Gonda elé került a labda, aki azt a kapuba továbbította. (2-0) A gólt után kissé nyomott a hazai alakult, de a szőregi védők állták a megpróbáltatásokat. A látottak alapján, ha nehezen is, de megérdemelt kék-fekete győzelem született. Ez lendületet adhat az FK-nak az "áprilisi hadjárathoz": a Hüvös-legénység ugyanis sorrendben egymás után mérkőzik meg az élboly csapataival.

Labdarúgó megyei II. osztály 21. forduló:

FK 1899 Szeged - Szőregi Rákóczi SE 2-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti Stadion, műfüves pálya. 150 néző. Vezette: Fodor.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Simon, Gonda, Dervaderics (Herczeg 25'), Nagy V. (Burzon 80'), Szalai, Imre Z., Csuka, Murányi (Kálmán 46'), Dóra (Ács S. 75'), Stefkovics (Havas 70'). Edző: Hüvös Gábor.

Szőreg:

Bali - Sajtos, Ali, Kucsera, Németh, Jankó, Csikós, Buknicz, Váczi (Maslac 65'), Néma (Tóth 65'), Méreg. Játékos-edző: Tóth Tamás.

Gólszerzők:

Stefkovics, Gonda.

Sárga lap:

Nagy V., Csuka illetve Kucsera, Méreg, Buknicz.

Jók:

Gonda, Imre Z., Szalai ill. Méreg, Jankó, Kucsera. Hüvös Gábor:

"Nem éppen a szezonbeli legjobb játékunkkal, de fegyelmezetten játszva és nagyon jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően, úgy gondolom rászolgáltunk a győzelemre. Ezzel a további célkitűzéseink nem lehetnek mások, mint az hogy a legjobb négy között maradjunk. Jövő heti feladatunk, az "áprilisi hadjárat" indulásaként Üllés várának bevétele. A szurkolás megint megközelítette egyes NB I-s meccsek hangulatát."

Tóth Tamás:

"Igazából 90 percig játékban voltunk. Két szerencsés góllal a hazai csapat maga felé fordította a mérkőzést."

Ifjúsági mérkőzésen:

SZEOL-FK 1899 Szeged - Szőreg 8-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.