Kosárlabda: szerda este az A csoportért küzd az ABCOM-Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda este 18 órától játssza az osztályozó első mérkőzését a BEAC ellen az ABCOM-Szeged KE női kosárlabdacsapata az újszegedi sportcsarnokban az élvonalbeli tagságért.

Mint emlékezhetünk, Mészárosné Kovács Andrea együttese múlt szerdán az amatőr női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén Újszegeden 95-56-os győzelmet aratva, kettős diadallal lépett túl a Nagykanizsán, ezzel megnyerve az NB I/B-t, és kiharcolva az osztályozót az A csoportos tagságért.

Online!

Hogy Kováts Annáéknak sikerül-e az elsőosztályú ellenféllel szemben venniük az akadályt, az folyamatosan frissülő, szöveges online közvetítésünkből is kiderül szerda este 18 órától! Szurkoljon velünk a szegedi lányok diadaláért!

Időközben az is kiderült, hogy a bajnoki kiírásukat veretlenül nyerő szegedieknek Balogh Judit korábbi válogatott kosaras együttese, a BEAC lesz az ellenfele. A fővárosiak NB I/A alapszakaszbeli két győzelmüket a Szekszárd és a BSE ellen szerezték, majd 9-12. helyért vívott rájátszásban egy alakalommal a Diósgyőrt verték meg. “Nem ígérkezik könnyűnek az ellenfél. Nem magasak, szokatlan a játékstílusuk, nagyon sokat dobálnak kintről, és számos szoros meccset vívtak az élcsoportban, ráadásul hozzá vannak szokva az NB I/A-ban diktált nagyobb iramhoz” – hangsúlyozta az osztályozós ellenfél kapcsán Mészárosné Kovács Andrea.

Az ABCOM-Szeged egyetlen, szezonbeli vereségét épp egy A csoportos gárdától szenvedte el januárban a magyar kupa küzdelmei során, nem sokkal a Hepp-kupában aratott győzelmet követően: január 17-én az FTC csapata 31 ponttal, 85-54 arányban bizonyult jobbnak Pungor Krisztináéknál az újszegedi parketten.

Az egyik fél két győzelméig tartó osztályozó első összecsapását szerda este 18 órától vívja a két egység az újszegedi sportcsarnokban, míg a másodikra szombaton 13 órától kerül sor a BEAC otthonában. Amennyiben harmadik mérkőzés is szükséges, annak az a csapat lesz a házigazdája, amelyiknek összesítésben jobb az egymás elleni pontaránya.

Előző sztori

Retró hangulatban vár a Könyvtári Éjszaka + FOTÓK

Következő sztori

Öntözési hivatal létrehozását kezdeményezik