Kultúra

Könyv-örökbefogadás a Somogyiban

Könyv-örökbefogadás a Somogyiban

2012. április 16., hétfő
Könyv-örökbefogadás a Somogyiban

Hagyománnyá vált, hogy a Szegedért Alapítvány Díjazottjai örökbe fogadnak egy-egy könyvritkaságot a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből. Az ünnepélyes ceremóniára április idén 18-án 16.30 órai kezdettel kerül sor a könyvtár harmadik emeletén.

A művészeti kuratórium díjazottja,

Tóth Pál

Balázs Béla-díjas filmrendező

Zacharia Traber

Nervus opticus című művének 1675-ös, első kiadását;

Sófi József

biológus, a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány alapítója az 1927-ben mindössze 330 példányban megjelent, Vér és arany című albumot fogadja örökbe, amely

Baja Benedek Ady

versekhez készített, 12 nagyméretű litográfiáját tartalmazza. Sófi József alapítványa nevében is pártfogásába vesz egy kiadványt: a nagyhírű tudományos folyóirat, a Nature egy 1880-as számát. A tudományos kuratórium díjazottja,

Bernáth Árpád

irodalomtudós Goethe nagyhatású levélregényének, Az ifjú Werther szenvedéseinek (Die Leiden des jungen Werthers) 1775-ös, második kiadását fogadja örökbe. A kis kötet különlegessége, hogy ún. gyűjtőkötet: egyéb, a ’Werther láz’ ihlette, egykorú, irodalmi alkotásokat is tartalmaz.

Csirik János

programtervező matematikus, a Szegedért Alapítvány idei fődíjasa

Caspar Schott

, XVII. században élt német tudós, matematikus (aki egy számológépet: ’Rechenkasten’-t is szerkesztett) Schola Steganographica című művének 1665-ben megjelent kiadását fogadja örökbe. Az örökbefogadási ünnepség nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel vár a Somogyi-könyvtár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.