Könyv-örökbefogadás a Somogyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hagyománnyá vált, hogy a Szegedért Alapítvány Díjazottjai örökbe fogadnak egy-egy könyvritkaságot a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből. Az ünnepélyes ceremóniára április idén 18-án 16.30 órai kezdettel kerül sor a könyvtár harmadik emeletén.

A művészeti kuratórium díjazottja, Tóth Pál Balázs Béla-díjas filmrendező Zacharia Traber Nervus opticus című művének 1675-ös, első kiadását; Sófi József biológus, a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány alapítója az 1927-ben mindössze 330 példányban megjelent, Vér és arany című albumot fogadja örökbe, amely Baja Benedek Ady versekhez készített, 12 nagyméretű litográfiáját tartalmazza. Sófi József alapítványa nevében is pártfogásába vesz egy kiadványt: a nagyhírű tudományos folyóirat, a Nature egy 1880-as számát.
A tudományos kuratórium díjazottja, Bernáth Árpád irodalomtudós Goethe nagyhatású levélregényének, Az ifjú Werther szenvedéseinek (Die Leiden des jungen Werthers) 1775-ös, második kiadását fogadja örökbe. A kis kötet különlegessége, hogy ún. gyűjtőkötet: egyéb, a ’Werther láz’ ihlette, egykorú, irodalmi alkotásokat is tartalmaz.
Csirik János programtervező matematikus, a Szegedért Alapítvány idei fődíjasa Caspar Schott, XVII. században élt német tudós, matematikus (aki egy számológépet: ’Rechenkasten’-t is szerkesztett) Schola Steganographica című művének 1665-ben megjelent kiadását fogadja örökbe.

Az örökbefogadási ünnepség nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel vár a Somogyi-könyvtár.

Default thumbnail
Előző sztori

Csökkentek a milliós rektori fizetések

Default thumbnail
Következő sztori

Hende: újra fel kell fegyverezni a magyar haderőt

Legutóbbi hasonló cikkek