Közélet

Írásos magyarázatot kért Simor András vagyonnyilatkozatához

Írásos magyarázatot kért Simor András vagyonnyilatkozatához

2012. április 3., kedd
Írásos magyarázatot kért Simor András vagyonnyilatkozatához

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága levélben kéri Simor András jegybankelnököt, adjon írásos magyarázatot vagyonnyilatkozata egyik pontjához.

Rubovszky György

, a testület kereszténydemokrata elnöke kedden az MTI-nek elmondta: a bizottság zárt ülésén meghallgatta a Magyar Nemzeti Bank elnökét. A kormánypárti politikus tájékoztatása szerint egy ponton kértek magyarázatot a jegybankelnök vagyonnyilatkozatával kapcsolatban. Mint kifejtette:

Simor András

vagyonnyilatkozata szerint 2010-ben befektetési alapból származó jövedelemként 1,3 milliárdot, majd 2011-ben 1,5 milliárd forintot tüntetett fel. Rubovszky György a 200 millió forintos eltérésre volt kíváncsi. Az ülésen - a KDNP-s elnök közlése szerint - Simor András azt mondta: vagyonát egy befektetési cég kezelte, amely eredményesen forgatta pénzét. Abban maradtak - folytatta -, hogy húsvét után levélben kér írásos tájékoztatást a vonatkozó pontról. A levélre a jogszabályok szerint harminc napon belül kell válaszolnia Simor Andrásnak, de a bizottsági elnök arra számít ezt hamarabb megteszi majd. "Együttműködő volt Simor András" - fogalmazott Rubovszky György. Jelezte: a levelet a vagyonnyilatkozat mellékleteként nyilvánosságra kívánja majd hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.